Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας)- Άμεσος στόχος η μείωση του ΦΠΑ στις ακτοπλοϊκές μεταφορές

Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας)- Άμεσος στόχος η μείωση του ΦΠΑ στις ακτοπλοϊκές μεταφορές
Μέτρα για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης των νησιών λαμβάνει το υπουργείο Ναυτιλίας
Η μείωση του ΦΠΑ στις ακτοπλοϊκές μεταφορές, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης των νησιών, αποτελεί βασικό στόχο για το υπουργείο Ναυτιλίας, σύμφωνα με τον υπουργό, Μ. Βαρβιτσιώτη.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), ανέφερε ακόμη ότι πρώτη μέριμνα του υπουργείου είναι η ακτοπλοϊκή κάλυψη όλων των νησιών της χώρας, γεγονός που επιβάλλει έναν εξορθολογισμό και αναδιάρθρωση στις υφιστάμενες ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις προς όφελος των άγονων γραμμών.
Όσον αφορά στις γραφειοκρατικές διατυπώσεις και τέλη όσον αφορά στον ελλιμενισμό των τουριστικών σκαφών, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι το υπουργείο, έχοντας έτοιμο όλο το πλαίσιο για τα σκάφη αναψυχής, καταργεί μια σειρά από γραφειοκρατικού τύπου αγκυλώσεις που αφορούν τον απόπλου και τον κατάπλου των σκαφών, το τέλος 0,88 ευρώ και την ερασιτεχνική άδεια αλιείας.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, το υπουργείο αύξησε το δυναμικό της λιμενικής αστυνομίας στα νησιά τα οποία αποτελούν χώρους εισόδου λαθρομεταναστών και προγραμματίζει την πύκνωση των ελέγχων για την πάταξη της άγρας πελατών και του παραεμπορίου κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης