Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπ. Ανάπτυξης - Στα 10 δισ. ευρώ οι επενδύσεις στο 18μηνο Ιούλιος 2012 - Δεκέμβριος 2013

Υπ. Ανάπτυξης - Στα 10 δισ. ευρώ οι επενδύσεις στο 18μηνο Ιούλιος 2012 - Δεκέμβριος 2013
Επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν συναντήσεις με τράπεζες για συγχρηματοδότηση δανείων προς ΜμΕ, ανέφερε στέλεχος του υπουργείου
Επενδύσεις άνω των 10 δισ. ευρώ για νέα έργα εισήλθαν στην ελληνική οικονομία το 18μηνο Ιούλιος 2012 - Δεκέμβριος 2013, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.
Το εν λόγω διάστημα εντάχθηκαν στο καθεστώς fast track τρία νέα έργα, προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ, από τα οποία αναμένεται να δημιουργηθούν 3.100 θέσεις εργασίας, ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ, απ' όπου εκτιμάται ότι θα δημιουργηθού 12.000 θέσεις εργασίας, ενώ εντάχθηκαν και 14 νέα έργα σε καθεστώς ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ. Επίσης, υπήρξαν εισροές ξένων κεφαλαίων για εξαγορές, συγχωνεύσεις και επεκτάσεις δραστηριοτήτων συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν ακόμη αιτήσεις για ένταξη επιχειρηματικών σχεδίων στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1 δισ. ευρώ αφορά τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, καθώς και εισροές ξένων κεφαλαίων μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών 2,42 δισ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους σημείωσε ότι αυτές τις ημέρες βρίσκονται στη χώρα επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι έχουν επαφές με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες προκειμένου να συγχηματοδοτήσουν νέα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Επίσης, το ίδιο στέλεχος γνωστοποίησε τη συμμετοχή στη Eurobank, τριών κοινοπραξιών εταιρειών «με φήμη, βάθος χρήματος και ειδική γνώση», αλλά τονίστηκε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα stress tests.
Ακόμη, όπως ενημερώθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης, η εταιρεία εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ ξεκινάει στην Ελλάδα τη λειτουργία του κέντρου logistics, στις 20 Φεβρουαρίου 2014, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα περνάει από το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ η πώληση του Ελληνικού, μια επένδυση περίπου 5-8 δισ. ευρώ, όπου θα δοθεί στους τρεις ενδιαφερόμενους το νομικό κείμενο της σύμβασης.
Μετά την πώληση, η σύμβαση θα είναι τριμερής, θα την υπογράφει και το Ελληνικό Δημόσιο καθότι θα αναλαμβάνει συγκεκριμένες ευθύνες.
Θα εγγυάται ότι το οικόπεδο είναι καθαρό και ελεύθερο και θα αναλαμβάνει την ευθύνη ότι μπορεί να αδειοδοτήσει την επένδυση. Αναφορικά με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί καζίνο στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, δεν θα αποκλείεται το ενδεχόμενο από τη σύμβαση και θα υπάρξει επιπλέον τίμημα για μια τέτοια επένδυση, ενώ δεν αποκλείεται ο διαφορετικός επενδυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης