Τελευταία Νέα
old

Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στην ελληνική αγορά διαπιστώνει ο Horst Reichenbach – Στα… χρηματοδοτικά εργαλεία η λύση

tags :
Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στην ελληνική αγορά διαπιστώνει ο Horst Reichenbach – Στα… χρηματοδοτικά εργαλεία η λύση
Tετ α τετ με τον Κωστή Χατζηδάκη
Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στην ελληνική αγορά, διαπιστώνει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης «Task Force», Horst Reichenbach.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ο Horst Reichenbach διαπίστωσε πως η ελληνική αγορά πλήττεται από την απουσία ρευστότητας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας άπτεται στην λειτουργία του προς σύσταση, Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.
Παράλληλα, υπογράμμισε την αλματώδη πρόοδο της Ελλάδας στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ την τελευταία διετία, ενώ σημείωσε ότι η συνάντηση με τον υπουργό επικεντρώθηκε στο πως τα χρηματοδοτικά εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία και τις ΜμΕ.
Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Κωστής Χατζηδάκης διαμήνυσε πως «η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση. Δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις νοθεύουν τον ανταγωνισμό. Δουλεύουμε μαζί με την Ομάδα Δράσης να διαμορφωθούν τα σωστά νομικά επιχειρήματα, να έχουμε το κατάλληλο νομικό πλαίσιο ώστε να μην θεωρηθούν κρατικές ενισχύσεις».
Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα, ο Κωστής Χατζηδάκης αναμένεται να συναντηθεί με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα της ρευστότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης