Τελευταία Νέα
old

Michelbach (CDU) - Μη ρεαλιστική η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014 - Όχι σε γενναιόδωρη απόφαση για το χρέος

tags :
Michelbach (CDU) - Μη ρεαλιστική η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014 - Όχι σε γενναιόδωρη απόφαση για το χρέος
Πρακτικώς δεν υπάρχει περιθώριο για νέα μείωση των επιτοκίων, δηλώνει ο Γερμανός βουλευτής
Την προοπτική επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές το 2014 αμφισβητεί ο Γερμανός βουλευτής Hans Michelbach, που ανήκει στο κόμμα CDU.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Γερμανός βουλευτής φέρεται να χαρακτηρίζει μη ρεαλιστική τη μερική επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014.
Κληθείς να τοποθετηθεί στο μείζον θέμα του ελληνικού χρέους, ο Michelbach επισημαίνει ότι περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και χρονική επιμήκυνση των ομολόγων, μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις, μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Ωστόσο εκτιμά ότι" πρακτικώς δεν υπάρχει περιθώριο για νέα μείωση των επιτοκίων". Προειδοποιεί μάλιστα ότι "όποιος υπόσχεται μια πιο γενναιόδωρη απόφαση για το χρέος της Ελλάδος, απλώς καλλιεργεί αυταπάτες".
Ο Γερμανός βουλευτής υποστηρίζει ότι τα βάρη που έχουν επωμιστεί οι Έλληνες οφείλονται "στην απροθυμία που έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι κυβερνήσεις να προχωρήσουν στις αποκρατικοποιήσεις και στη μείωση του δημόσιου τομέα". Εκτιμά δε ότι η Ελλάδα θα κατορθώσει να σταθεί στα πόδια της μόνο αν καταφέρει να περιορίσει δραστικά τον αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης