Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο haircut στο ελληνικό χρέος ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας, F.W.Steinmeier - Επίσκεψη αλληλεγγύης στην Αθήνα

tags :
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο haircut στο ελληνικό χρέος ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας, F.W.Steinmeier - Επίσκεψη αλληλεγγύης στην Αθήνα
Είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί.



Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier.
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την επίσκεψη του ως δείγμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό και πίστης της Γερμανίας στην «ελληνική επιτυχία».
«Θα σταθούμε στο πλάι των Ελλήνων. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Μέσα σε λίγα χρόνια πρέπει να αναπληρωθούν ελλείψεις δεκαετιών» τόνισε σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί.
«Η πρόοδος σε αυτή την πορεία εκσυγχρονισμού σε γρήγορη κίνηση είναι τεράστια, αλλά ομοίως και οι συνδεόμενες με αυτή την πορεία κοινωνικές δυσκολίες. Είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί. Για την ετοιμότητά τους και το θάρρος που απαιτείται, οι Έλληνες αξίζουν κάθε σεβασμό», τόνισε ο Steinmeier.
Σε άλλη συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Steinmeier αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση για το πώς θα βοηθηθεί η Ελλάδα για τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας θα διεξαχθεί στο Eurogroup.
Επιπλέον, εκφράζει την αισιοδοξία του για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, ασκεί κριτική στο μοντέλο της αυστηρής λιτότητας που ακολουθείται και υπογραμμίζει ότι η ανταγωνιστικότητα είναι σημαντική, εξίσου σημαντική είναι όμως και η κοινωνική συνοχή στα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης.
Παράλληλα αναγνωρίζει ότι οι δυσκολίες που περνά η Ελλάδα προκαλούν μεγάλο σκεπτικισμό στους πολίτες, ωστόσο διαμηνύει ότι απαιτείται σύγκρουση με τους λαϊκιστές, τους εθνικιστές και τους ευρωσκεπτικιστές, εν όψει των ευρωεκλογών που πιθανολογείται ότι θα μετατραπούν σε ψήφο διαμαρτυρίας για την Ευρώπη.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θα έχει συνάντηση σήμερα το απόγευμα με τον Έλληνα ομόλογο του, Ευάγγελο Βενιζέλο και αύριο με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Πρώτη ενημέρωση: 08:29, 9 Ιανουαρίου 2013


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης