Τελευταία Νέα
old

Μ. Σαρρής (πρώην ΥΠΟΙΚ Κύπρου) – Αν δεν δεχόμασταν το haircut θα έπρεπε να πάμε στην λίρα που σύντομα δεν θα είχε αξία

tags :
Μ. Σαρρής (πρώην ΥΠΟΙΚ Κύπρου) –  Αν δεν δεχόμασταν το haircut θα έπρεπε να πάμε στην λίρα που σύντομα δεν θα είχε αξία
Παραιτήθηκα γιατί δεν μπορέσαμε να πείσουμε ως κυβέρνηση ότι το haircut ήταν καλύτερο υπό τις δεδομένες περιστάσεις
Τις δραματικές στιγμές που έζησε στην διάρκεια του Eurogroup τον περασμένο Μαϊο περιγράφει ο πρώην Κύπριος Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής «τότε που μας εκβίαζαν να προχωρήσουμε σε haircut των τραπεζικών καταθέσεων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Φιλεεύθερος, ο κ. Σαρρής τονίζει: «Μας επιβλήθηκε ένα τόσο σκληρό δίλημμα, είτε να αποδεχθούμε κάτι το οποίο ξέραμε εκ των προτέρων ότι θα είναι επώδυνο, είτε να οδηγηθούμε ως χώρα στην άμεση καταστροφή», αναφέρει.
Αποκαλύπτει επίσης ότι ένας από τους λόγους που αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι επειδή δεν κατάφεραν ως κυβέρνηση να πείσουν ότι η αρχική πρόταση για «κούρεμα» καταθέσεων ήταν η καλύτερη υπό τις περιστάσεις.
«Εκείνη την εβδομάδα, ήταν φανερό ότι αν δεν δεχόμασταν αυτά που ήθελαν να μας επιβάλουν, θα έπρεπε να πάμε αυτόματα στη λίρα, να τυπώσουμε χρήματα για να πληρώσουμε τους καταθέτες. Λεφτά που σε λίγο δεν θα είχαν αξία. Η ολική καταστροφή θα επερχόταν», σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης