Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδόπουλος (ΒΕΘ) – Το 2014 έτος οικονομικής ανάκαμψης για την Ελλάδα

Παπαδόπουλος (ΒΕΘ) – Το 2014 έτος οικονομικής ανάκαμψης για την Ελλάδα
Να διοχετευθεί στην αγορά η αναγκαία ρευστότητα, να υπάρξουν βελτιώσεις στην φορολογία


Την άποψη ότι το 2014 μπορεί να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη εξέφρασε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Π.Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας πάντως πως θα πρέπει να διοχετευθεί στην αγορά η αναγκαία ρευστότητα και να υπάρξουν βελτιώσεις στην φορολογία.
«Η διαδρομή της χώρας μας το 2013 κάθε άλλο παρά σπαρμένη με άνθη ήταν. Η ανελέητη λιτότητα, οι φοροεπιδρομές, η ανομβρία στις πωλήσεις, η ανυπαρξία διοχέτευσης ρευστότητας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η κατακόρυφη αύξηση των λουκέτων επιχειρήσεων και η αλματώδης άνοδος της ανεργίας ήταν μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της χρονιάς που αποχαιρετούμε» ανέφερε ο κ.Παπαδόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι παρόλο αυτά η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και κατάφερε να αφήσει πίσω της την απειλή του Grexit.
«Αυτό που πρέπει να γίνει κοινός τόπος στους εταίρους μας είναι ότι η λιτότητα, που διαδέχεται τη λιτότητα δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.
«Το 2014 θα πρέπει να αποτελέσει τη χρονιά που θα ξεκινήσει η σταθερή ανάκαμψη και θα εξασφαλιστούν σταθερές προοπτικές για τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία ευρύτερα. Είναι αναγκαίο να διασφαλιστούν πόροι και να διοχετευθεί στην αγορά η αναγκαία ρευστότητα που θα επιτρέψει την ανάκαμψη των ΜμΕ, οι οποίες αποτελούν ισχυρό χαρτί για την οικονομία. Βασική παράμετρος για την προσπάθεια οι ελληνικές τράπεζες που είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες και πρέπει να αναλάβουν ξανά ενεργό ρόλο στη χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και επενδύσεων» είπε ο κ.Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι «βελτιώσεις απαιτούνται και στο επίπεδο της φορολογίας» προς την κατεύθυνση της απλοποίησης του συστήματος και της ανταγωνιστικότητας των φορολογικών συντελεστών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης