Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χ. Θεοχάρης (γ.γ. Εσόδων) - Θα συσταθεί ειδική διεύθυνση για τη φοροδιαφυγή στα κέντρα διασκέδασης

Χ. Θεοχάρης (γ.γ.  Εσόδων) - Θα συσταθεί ειδική διεύθυνση για τη φοροδιαφυγή στα κέντρα διασκέδασης
Δεν υπάρχει λόγος να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας - «Φτιαγμένα από τη φαντασία» όσα ακούγονται για αλλαγές στο καθεστώς συλλογής αποδείξεων το 2014, τόνισε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων
Ειδική διεύθυνση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής στα κέντρα διασκέδασης και αναψυχής θα συστήσει η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όπως ανακοίνωσε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Όπως επισήμανε ο κ. Θεοχάρης, οι έλεγχοι στα μαγαζιά για φαινόμενα φοροδιαφυγής και άλλες παραβάσεις θα συνεχιστεί. «Πρόκειται για 3.000 ελέγχους την εβδομάδα και θα συσταθεί διεύθυνση ειδικά για το σκοπό αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι έχει υπογράψει περισσότερες από 100 περιπτώσεις, ίσως και 150, για κλείσιμο μαγαζιών για 30 ημέρες.
Όσον αφορά την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, επισήμανε ότι οι πολίτες θα εξυπηρετούνται στις Εφορίες και μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 είχε διαψεύσει ότι περισσσότεροι από 1 εκατ. ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων δεν έχουν προμηθευθεί το σήμα κυκλοφορίας. Όπως ανέφερε,  τα 5 εκατ. των ιδιοκτητών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας ή έχουν καταθέσει πινακίδες, με λίγο κόσμο να έχει απομείνει.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι η σχετική απόφαση δεν είναι δική του αρμοδιότητα, συμπλήρωσε ωστόσο ότι «σε τεχνικό επίπεδο δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράταση (...) Άλλοι λόγοι κοινωνικοί ή πολιτικοί πρέπει να εξεταστούν από την πολιτική ηγεσία», σημείωσε.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο οι φορολογούμενοι να μην προλάβουν να παραλάβουν κλειδάριθμο, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε ότι δεν θα τους επιβληθεί κανένα πρόστιμο και ότι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του χρόνου.  
Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες περί αλλαγής του καθεστώτος συλλογής αποδείξεων για το 2014, τόνισε ότι όσα ακούγονται «είναι φτιαγμένα από τη φαντασία» και κάλεσε τους πολίτες να «μαζεύουν όλες τις αποδείξεις, όπως έκαναν και το 2013».

Πρώτη ενημέρωση 08:51, 31 Δεκεμβρίου 2013
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης