Τελευταία Νέα
old

Έρχεται νέο χαράτσι για τους εργαζόμενους - Βάζουν φόρο μέχρι 46% στα εταιρικά κινητά τηλέφωνα!

tags :
Έρχεται νέο χαράτσι για τους εργαζόμενους -  Βάζουν φόρο μέχρι 46% στα εταιρικά κινητά τηλέφωνα!
Θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή από 22% έως 42% ανάλογα με το ύψος των ετήσιων απολαβών τους
Αλλεπάλληλα είναι τα χτυπήματα που δέχονται όσοι έχουν -ακόμη –εργασία…
Από 1/1//2014 όσοι έχουν εταιρικό κινητό τηλέφωνο θα φορολογούνται. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στο λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου, για τους έχοντες εταιρικό κινητό, θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή από 22% έως 42% ανάλογα με το ύψος των ετήσιων απολαβών τους.
Επίσης επί του ποσού θα επιβάλλεται και εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστή 1% έως 4% και πάλι ανάλογα με το ύψος των ετήσιων απολαβών τους.
Η διάταξη του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος προβλέπει ότι «οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού, συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος.
Μάλιστα, ο φόρος που θα επιβληθεί στα κινητά και στις κάθε είδους παροχές σε είδος, υπόκειται και σε παρακράτηση. Ως εκ τούτου οι καθαρές αποδοχές του Ιανουαρίου για τους εργαζόμενους στην περίπτωση που έχουν εταιρικό κινητό και κάνουν λογαριασμούς άνω των 25 ευρώ τον μήνα, θα μειωθούν. Πώς θα γίνει αυτό; Αυτό αναμένεται να ξεκαθαριστεί σε υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το οποίο αναμένεται να δοθεί ενδεχομένως και σήμερα στη δημοσιότητα.
Να σημειωθεί ότι ο νέος φορολογικός νόμος ορίζει ότι «το μηνιαίο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις, συμπεριλαμβανομένων των παροχών σε είδος και των εφάπαξ παροχών, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος από μισθωτή εργασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης