Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εντυπωσιακή πρόοδος στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής- Στο 68% ανήλθε ο ρυθμός απορρόφησης

Εντυπωσιακή πρόοδος στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής- Στο 68% ανήλθε ο ρυθμός απορρόφησης
Eθνική υποχρέωση η μέγιστη απορρόφηση του ΕΣΠΑ τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής
Εντυπωσιακή πρόοδο στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ σημείωσε η Περιφέρεια Αττικής, καθώς ο ρυθμός απορρόφησης στο σύνολο του ΠΕΠ Αττικής ανήλθε στο 68%, δηλαδή από τα 2,64 δις ευρώ του προγράμματος, έχουν υπογραφεί συμβάσεις 2,36 και έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές 1,8 δις ευρώ.
Ειδικότερα, μέσα στο 2013 στο τμήμα του Π.Ε.Π. Αττικής που διαχειρίζονται η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιήθηκαν πληρωμές 155 εκ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον στόχο κατά 5 εκατομμύρια, φτάνοντας σε ποσοστό 53% την απορρόφηση του ΠΕΠ που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής.
Τους τελευταίους 30 μήνες, από όταν ανέλαβε το Π.Ε.Π. η αιρετή Περιφέρεια, ο μέσος όρος πληρωμών κατά μήνα έφτασε στα 12,7 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε η απορρόφηση 400%.
Επιπλέον, συμβάλλαμε από τα χρήματα του Π.Ε.Π. Αττικής με 230 εκατομμύρια ευρώ για την επανέναρξη των  αυτοκινητόδρομων και 130 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι η μέγιστη απορρόφησή του ΕΣΠΑ αποτελεί εθνική υποχρέωση καθώς είναι το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτουμε πλέον ως χώρα για την κατασκευή δημοσίων έργων.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι  «όταν αναλάβαμε τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, τον Ιούλιο του 2011, θέσαμε ως στόχο να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια. Ήταν ένας στόχος για πολλούς ουτοπικός. Αποδείξαμε μέσα σε 18 μήνες πως όταν η Πολιτεία εμπιστεύεται την Αυτοδιοίκηση, τότε μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης