Τελευταία Νέα
old

Λαζαρίδης (σύμβουλος πρωθυπουργoύ) – Κάποιοι θέλουν να «φάνε» τον υπ.Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα – Δεν θα τους βοηθήσω

tags :
Λαζαρίδης (σύμβουλος πρωθυπουργoύ) – Κάποιοι θέλουν να «φάνε» τον υπ.Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα – Δεν θα τους βοηθήσω
Δεν πρέπει να φύγει από το υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας


Την άποψη ότι υπάρχουν «κάποιοι που πάνε να φάνε τον Γιάννη Στουρνάρα» φέρεται να εξέφρασε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος διεμήνυσε κατηγορηματικά πως ο ίδιος δεν πρόκειται να τους βοηθήσει.
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» από την εφημερίδα «Το Βήμα», ο κ.Λαζαρίδης τοποθετήθηκε στις διαρροές που θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να «σπάει» στα δύο, τον κ.Λαζαρίδη να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών και τον κ.Στουρνάρα να αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού επί των ευρωπαϊκών υποθέσεων, δηλαδή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
«Δεν γνωρίζω ποιος διαρρέει τέτοια πράγματα. Εμείς δε διαρρεύσαμε κάτι τέτοιο» είπε ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος αφού εξέφρασε τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο να «σπάσει» στα δύο το υπουργείο Οικονομικών, τόνισε ότι «δεν πρέπει να φύγει ο Στουρνάρας από υπουργός Οικονομικών».
Τα σενάρια αυτά είχε διαψεύσει και ο ίδιος ο κ.Στουρνάρας κατά τη χριστουγεννιάτικη συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει ανήμερα των Χριστουγέννων με αφορμή τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης.
Ο κ.Στουρνάρας είχε κάνει λόγο πως τα σενάρια αυτά «είναι στη φαντασία ορισμένων».
Πάντως το κλίμα είναι βαρύ κατά του υπουργού Οικονομικών στις κοινοβουλευτικές ομάδες τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα ύστερα από τους χειρισμούς του για την φορολογία των ακινήτων αλλά και για την εξίσωση των φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης.
Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η πρόσφατη επιστολή των 41 βουλευτών της ΝΔ προς τον κ.Στουρνάρα για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, με την οποία αμφισβητούσαν τους χειρισμούς του στο εν λόγω θέμα, «γκρίνια» που δεν κόπασε στο γαλάζιο στρατόπεδο ούτε ύστερα από τις εξηγήσεις που έδωσε ανήμερα των Χριστουγέννων ο υπουργός Οικονομικών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης