Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Χατζηδάκης (υπ. Ανάπτυξης) - Πουθενά στον κόσμο δεν είναι κλειστά τα μαγαζιά στις 29 Δεκεμβρίου

Κ. Χατζηδάκης (υπ. Ανάπτυξης) - Πουθενά στον κόσμο δεν είναι κλειστά τα μαγαζιά στις 29 Δεκεμβρίου
Η επιτυχία του ανοίγματος των καταστημάτων τις δύο προηγούμενες Κυριακές, 15 και 22 Δεκεμβρίου, καταδεικνύει το δίκαιο της θέσης του υπουργείου για άνοιγμά τους 52 Κυριακές τον χρόνο, υπογράμμισε ο υπουργός
Τους παράγοντες του εμπορίου που αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα στις 29 Δεκεμβρίου επέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι αυτό δεν συμβαίνει σε καμία χώρα του κόσμου.
Νωρίτερα ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) είχε ζητήσει μέσω του ΣΚΑΪ νομοθετική παρέμβαση για το άνοιγμα των καταστημάτων και την τελευταία Κυριακή του έτους.
Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην επιτυχία του ανοίγματος των καταστημάτων τις δύο προηγούμενες Κυριακές, 15 και 22 Δεκεμβρίου. «Ελπίζω όλοι να καταλάβουν ότι εγώ και ο υφυπουργός, ο κ. Σκορδάς, είχαμε δίκιο στην πρότασή μας για άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Δυστυχώς, όμως, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, «οι θέσεις μας δεν έγιναν δεκτές στη Βουλή και συνεπώς αποφασίστηκε τελικά τα καταστήματα να ανοίγουν μόνον επτά Κυριακές τον χρόνο, με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών».
«Καλό θα είναι όταν νομοθετούμε να κοιτάμε την πραγματικότητα», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία μόνη της δεν έχει την πλειοψηφία ώστε να περάσει το μέτρο στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης