Τελευταία Νέα
old

Roth (Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών) - H Eλλάδα έχει πετύχει πολλά, αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Roth (Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών) - H Eλλάδα έχει πετύχει πολλά, αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
Ταξίδι - αστραπή του Γερμανού αξιωματούχου στην Αθήνα
Μήνυμα σεβασμού και εκτίμησης για όσα έχει επιτύχει η Ελλάδα μέχρι σήμερα θέλησε να εκφράσει με μία επίσκεψη - αστραπή στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας M. Roth, που είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Κούρκουλα.
Μία συνάντηση μεγάλης συμβολικής αξίας, όπως τόνισε ο κ. Κούρκουλας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί, καθώς αυτή έγινε σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Roth, αλλά και ιδιαίτερης σημασίας για τα θέματα που θα θελήσει να προωθήσει η ελληνική προεδρία στο επόμενο εξάμηνο με τη βοήθεια της Γερμανίας.
"Ήταν πολύ σημαντικό να επισκεφθώ την Ελλάδα για να μεταφέρω ένα μήνυμα σεβασμού και αναγνώρισης για όλα όσα επιτύχει η χώρα σας" δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος και πρόσθεσε "Η Ελλάδα έχει πίσω της μια σημαντική πορεία, έχει επιτύχει πολλά, αλλά έχει και πολλά μπροστά της".
Σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας ο Roth τις χαρακτήρισε αξιόλογες, ενώ ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνέβαλαν σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα, εξηγώντας ότι η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας θέλει να θέσει νέες βάσεις στην πολιτική της Ευρώπης.
"Θέλουμε να συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να παρέχουμε υποστήριξη στους εταίρους μας, θέλουμε όμως επίσης να υπάρχουν σημαντικά βήματα μπροστά στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων", επισήμανε αναφέροντας ότι "η Ευρώπη έχει καθήκον να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την προαγωγή της απασχόλησης και της ανάπτυξης".
Τέλος εξέφρασε την πεποίθησή του για την επιτυχία της ελληνικής προεδρίας τονίζοντας ότι η Γερμανία θα παράσχει οποιαδήποτε υποστήριξη και διαβεβαίωσε ότι την σημερινή του επίσκεψη θα διαδεχθούν και πολλές άλλες υποσχόμενος εξαιρετική συνεργασία από εδώ και στο εξής ανάμεσα στις δύο χώρες.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης