Τελευταία Νέα
old

Μητσοτάκης υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης - Δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από τις απολύσεις - Ο στόχος είναι άλλος

tags :
Μητσοτάκης υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης  - Δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από τις απολύσεις - Ο στόχος είναι άλλος
"Μηδενικό το όφελος από τις απολύσεις"
Με υπεύθυνη δήλωση θα μπορεί να ξεκινά η δραστηριότητα μικρών επιχειρήσεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης
Μιλώντας στον "Τύπο της Κυριακής" προανήγγειλε "μια διαφορετική διαδικασία αδειοδότησης μιας κατηγορίας μικρών επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης π.χ καταστήματα τροφών, ποτών, παντοπωλεία, κομμωτήρια, αθλητικές σχολές".
Για τις επιχειρήσεις αυτές θα αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση έναρξης δραστηριότητας στο δήμο, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια λειτουργίας.
"Ο δήμος στη συνέχεια θα έχει την υποχρέωση σε ένα 20% των επιχειρήσεων αυτών να ελέγχει αν είναι σύννομες", τόνισε ο υπουργός.
Παραδέχθηκε, δε, πως "πράγματι δεν προκύπτει κανένα όφελος από τις απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων", σημειώνοντας ότι "δεν είναι αυτός ο στόχος των αποχωρήσεων".
"Η συμφωνημένη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 την πενταετία 2011-2015 επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής του κανόνα 1:5, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις (συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις). Παράλληλα, την περίοδο 2013-2014 εφαρμόζεται ο κανόνας 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αναγκαστική αποχώρηση", τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης