Τελευταία Νέα
old

George Soros - Προειδοποιεί για τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης στην Ελλάδα - Το ευρώ δεν προσφέρει αλληλεγγύη, κάθε χώρα παλεύει μόνη της

George Soros - Προειδοποιεί για τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης στην Ελλάδα - Το ευρώ δεν προσφέρει αλληλεγγύη, κάθε χώρα παλεύει μόνη της
Πρέπει να επιστρέψει η ελπίδα στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο μεγαλοεπενδυτής
Για τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης στην Ελλάδα προειδοποιεί ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής George Soros, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
"Καμία χώρα της Δύσης δεν βίωσε τόσο ταχεία και ραγδαία υποχώρηση του βιοτικού της επίπεδου, όπως η Ελλάδα", εξηγεί χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις που έφερε στη χώρα η συνεχής επιβολή των αυστηρών μέτρων λιτότητας.
Δεδομένης της απότομης αυτής υποχώρησης του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα, η κοινωνική συνοχή στη χώρα κινδυνεύει, διαμηνύει ο Soros. "O κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης είναι ορατός", υποστηρίζει.
Ο διεθνούς φήμης μεγαλοεπενδυτής αναγνωρίζει ότι στην Ελλάδα κυριαρχούν αισθήματα όπως η οργή, η απελπισία και το μίσος, ως αποτέλεσμα της κρίσης.
Όπως τονίζει, ήρθε η ώρα να αναγεννηθεί η ελπίδα για τους Έλληνες...
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Soros έχει πολλές φορές εκφράσει την ανάγκη να υπάρξει νέο haircut στο ελληνικό χρέος, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο και να καλλιεργήσει το έδαφος για ισχυροποίηση των προοπτικών για την ελληνική οικονομία.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο Soros έχει προειδοποιήσει ουκ ολίγες φορές πως το ευρώ απειλεί να διαστρεβλώσει το ευρωπαϊκό διακύβευμα, ακόμη και να οδηγήσει στην καταστροφή την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της.
"Το ευρώ αντί να συμβάλλει στην αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, τελικά οδήγησε στην εξής πραγματικότητα: Κάθε χώρα του ευρώ να παλεύει μόνη της...", δήλωσε πρόσφατα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.
Ο Soros επιμένει να υποστηρίζει πως η Ευρωζώνη πρέπει να διασπαστεί, ενώ δεν σταματά - με κάθε ευκαιρία - να επικρίνει τη Γερμανία για τη στάση της απέναντι στην κρίση. Όπως έχει εξηγήσει, μια ορθή και ελεγχόμενη διάσπαση της Ευρωζώνης, ανάμεσα στις χώρες του Βορρά και του Νότου, θα μπορούσε να θεραπεύσει το τεράστιο χάσμα ανταγωνιστικότητας που εντοπίζεται στις χώρες της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης