Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σύσκεψη φορέων - Task Force για το Εθνικό Κτηματολόγιο

Σύσκεψη φορέων - Task Force για το Εθνικό Κτηματολόγιο
Στόχος, η ανταλλαγή απόψεων και η διαμόρφωση ενός πλαισίου συναντίληψης όλων των εμπλεκομένων για το Εθνικό Κτηματολόγιο
Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για το Εθνικό Κτηματολόγιο, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων με το έργο φορέων, καθώς και την ομάδα εμπειρογνωμόνων για τον τομέα του Κτηματολογίου της Task Force.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γ.Γ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, Σωκράτης Αλεξιάδης, ο Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών, Αβραάμ Γούναρης, ο Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων, Χαράλαμπος Τσαβδάρης, εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων, καθώς και στελέχητης ΕΚΧΑ ΑΕ.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, η διαμόρφωση ενός πλαισίου συναντίληψης όλων των εμπλεκομένων για το Εθνικό Κτηματολόγιο και η δημιουργία ενός νέου οράματος με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου το 2020.
Από την πλευρά του, το κλιμάκιο της Task Force ενημέρωσε για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα με την ΕΚΧΑ Α.Ε. στην κατεύθυνση της διερεύνησης εναλλακτικών δυνατοτήτων καλύτερης λειτουργίας και αξιοποίησης του κτηματολογίου, ενώ ανέπτυξε και τις βασικές κατευθύνσεις ενός κοινού προγράμματος οκτάμηνης συνεργασίας που ξεκινά με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
O Σωκράτης Αλεξιάδης, γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, επισήμανε ότι το υπουργείο στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου λειτουργικού μοντέλου που βασίζεται στους πυλώνες τόσο των γεωχωρικών πληροφοριών – χαρτογραφήσεων όσο και της κτηματογράφησης, ώστε το Κτηματολόγιο να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα μας.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΧΑ Α.Ε., Δημήτρης Καλουδιώτης, επισήμανε από την πλευρά του ότι «στόχος μας είναι η ενσωμάτωση των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών, έτσι ώστε να καταρτίσουμε το καλύτερο Κτηματολόγιο, προσθέτοντας την ευρωπαϊκή εμπειρία και τις πιο σύγχρονες μεθόδους στην τεχνογνωσία της εταιρείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης