Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το ΥΠΕΚΑ ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για 9 αιολικά πάρκα στις Κυκλάδες

Το ΥΠΕΚΑ ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για 9 αιολικά πάρκα στις Κυκλάδες
Θα κατασκευαστούν σε Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο
Τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία 9 μεγάλων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 218,5 MW, στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο, καθώς και τη διασύνδεση των αιολικών πάρκων με το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, στην Αττική, μέσω γραμμής μεταφοράς 150 κιλοβόλτ, ενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης.
Με την ίδια απόφαση απορρίφθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία άλλου αιολικού πάρκου, ισχύος 36,8MW, στην Άνδρο.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η κατασκευή των έργων αυτών θα αποφέρει περίπου 262 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, ενώ κατά τη λειτουργία τους θα παράγουν ετησίως περί τα 506 GWh «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας, που αντιστοιχεί περίπου στο 1% της ηλεκτρικής ζήτησης στο διασυνδεδεμένο ηλεκτρικό σύστημα.
Ας σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη διασύνδεση των Κυκλάδων, ύψους 400 εκατ. ευρώ, που υλοποιείται σε τρεις φάσεις, ενώ πρόσφατα εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για επιπλέον 7 μεγάλα αιολικά πάρκα στο ηπειρωτικό σύστημα, συνολικής ισχύος 204,2 MW. Η κατασκευή των εν λόγω αιολικών πάρκων αναμένεται να αποφέρει περί τα 245 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης