Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ – Η αξιοποίηση της Στοάς «Μοδιανό» στην Θεσσαλονίκη θα συναποφασιστεί με τους αρμόδιους φορείς

tags :
ΤΑΙΠΕΔ – Η αξιοποίηση της Στοάς «Μοδιανό» στην Θεσσαλονίκη θα συναποφασιστεί με τους αρμόδιους φορείς
Απάντηση του Ταμείου έπειτα από σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ
Την συνεργασία του ΤΑΙΠΕΔ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προαναγγέλλει το Ταμείο, αναφερθείς στην μελλοντική αξιοποίηση της Στοάς Μοδιάνο στην Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, έπειτα από σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, το Ταμείο επισημαίνει πως η ιστορική Στοά Μοδιάνο έχει επιλεχθεί από τους συμβούλους του Ταμείου, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα αξιοποίησης δημόσιων ακινήτων. «Βάσει του τεχνικού ελέγχου, που διενεργήσαμε στο ακίνητο, προκύπτει ότι το εσωτερικό τού κτιρίου βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης, με ιδιαίτερα σημαντικές φθορές στο στατικό σύστημα και τα δίκτυα αυτού. Αυτή η εικόνα εγκατάλειψης, μειώνει σημαντικά την εμπορική και αρχιτεκτονική αξία του ακινήτου, ενώ αποτελεί τον βασικό λόγο που η συντριπτική πλειοψηφία των 150 καταστημάτων της αγοράς παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα τόσο το Δημόσιο, όσο και η τοπική οικονομία να χάνουν σημαντικά έσοδα».
«Κατά την αξιολόγηση των προοπτικών αξιοποίησης του ακινήτου, το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου οι τυχόν δυνατότητες ανάπτυξης να έχουν την ευρύτερη δυνατή αποδοχή και να είναι επωφελείς τόσο για την τοπική, όσο και την Εθνική οικονομία. Είναι δε προφανές ότι λόγω του χαρακτηρισμού της χρήσης του ακινήτου ως διατηρητέας, η όποια αξιοποίηση όχι μόνο θα σεβαστεί, αλλά επιπλέον θα αναδείξει την ιστορικότητα και την πολιτιστική αξία της Στοάς Μοδιάνο, προς όφελος των κατοίκων της πόλης» υπογραμμίζει το Ταμείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης