Τελευταία Νέα
old

Τα hedge funds Paulson και Third Point ενδιαφέρονται για τις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο στοχεύει σε 11 δισεκ. μέχρι το 2016

tags :
Τα hedge funds Paulson και Third Point  ενδιαφέρονται για τις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο στοχεύει σε 11 δισεκ. μέχρι το 2016
Ταπραντζής – Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 3,6 δισεκ. το 2014
Τα hedge funds Paulson και Third Point είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων για τις αποκρατικοποιήσεις που σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ (το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων).
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ βρέθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ και είχε μια σειρά επαφών με εκπροσώπους hedge funds μεταξύ των οποίων και ο Paulson.
To Ταμείο έχει θέσει ως στόχο να αντλήσει από πάσης φύσεως αποκρατικοποιήσεις 11 δισεκ. ευρώ
Η διοίκηση του Ταμείου υπό τον Ανδρέα Ταπραντζή που βρέθηκε στην Νέα Υόρκη ανέφερε στο Bloomberg ότι η άποψη των διεθνών επενδυτών για επενδύσεις στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί.
Το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων μπορεί να μην πέτυχε να εξασφαλίσει καλή προσφορά για την εθνική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ τον Ιούνιο ωστόσο  επιδιώκει να συγκεντρώσει 3,6 δισεκ. το 2014.
Η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει μερίδια σε δύο λιμάνια έως τα μέσα Φεβρουαρίου ενώ θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την πώληση άμεσα  του Ελληνικού το οποίο είναι  6,2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και είναι  τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό.
Το hedge funds Paulson έχει αγοράσει μετοχές στην Ελλάδα της  Alpha bank αλλά και στην τράπεζα Πειραιώς.
O Daniel Loeb του Third point είχε δηλώσει ότι θα εστιαστεί στην αγορά ελληνικών περιουσιακών στοιχείων.
Τα έσοδα από το πρόγραμμα πωλήσεων κρατικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα προορίζεται να καλύψει το μερίδιο της χώρας στην χρηματοδότηση της  κατά τα επόμενα χρόνια.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο έκτο έτος της ύφεσης που έχει καταστραφεί περίπου το ένα τέταρτο της οικονομικής παραγωγής και το ποσοστό ανεργίας έχει εκτιναχθεί στο 27%.
Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει κλείσει deals 4 δισεκ. ευρώ και έχει εισπράξει έως τώρα 2,6 δισεκ.  

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 10:34 18 Δεκεμβρίου 2013

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης