Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παραμένει ο στόχος των 1,3 δισ. ευρώ για αποκρατικοποιήσεις - Την επιτάχυνσή τους ζήτησε η τρόικα από το υπ.Οικονομικών

Παραμένει ο στόχος των 1,3 δισ. ευρώ για αποκρατικοποιήσεις - Την επιτάχυνσή τους ζήτησε η τρόικα από το υπ.Οικονομικών
Εντολή να κινηθεί με μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα το ΤΑΙΠΕΔ



Την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων ζήτησαν από τον υπ.Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα οι επικεφαλής της τρόικα, αν και σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώθηκε ότι παραμένει για το 2013 ο αναθεωρημένος στόχος για έσοδα 1,3 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του κορυφαίος παράγοντας του υπ.Οικονομικών, η συζήτηση αφορούσε σε «θεσμικά θέματα και το πώς το κράτος θα διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις».
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, οι επικεφαλής της τρόικα ζήτησαν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μεγαλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερη ταχύτητα στις διαδικασίες που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Η τρόικα φέρεται να υποστηρίζει πως πιθανές νέες αποκλίσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα διογκώσουν το χρηματοδοτικό κενό του 2014.
Όπως έγινε γνωστό, οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικα θα συνεχιστούν, κατά πάσα πιθανότητα, και το Σαββατοκύριακο, καθώς «ανοικτά» είναι πολλά «καυτά» θέματα, όπως η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ (για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ), ο ΦΠΑ στην εστίαση, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, κ.ά.
Σημειώνεται πως χθες διαρροές από το υπ.Οικονομικών ανέφεραν ότι  τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης