Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στη λήψη νέων μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας προχωράει η κυπριακή κυβέρνηση

Στη λήψη νέων μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας προχωράει η κυπριακή κυβέρνηση
Με μέτρα συνολικής δαπάνης 340 εκατ. ευρώ η αντιμετώπηση της ανεργίας στην Κύπρο
Τη λήψη δέκα μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τα οποία θα ανέρχονται έναντι συνολικής δαπάνης άνω των 340 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα μέτρα, τα οποία αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, εντάσσονται σε τέσσερις βασικούς άξονες και θα αρχίσουν να υλοποιούνται τον Ιανουάριο του 2014.
Ανάμεσα στα μέτρα θα είναι η ίδρυση Ταμείου Επιχειρηματικότητας το οποίο θα παρέχει χρηματοδότηση στις εμπορικές τράπεζες, για να μπορούν να παραχωρούν δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικά επιτόκια. Τα κριτήρια και οι όροι παραχώρησης των δανείων καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με πλήρη διαφάνεια. Συνολικά θα διατεθούν 300 εκατομμύρια ευρώ.
Επίσης, θα επιχορηγηθεί η απασχόληση σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που απασχολούν από ένα έως τέσσερα άτομα, καθώς χίλιες επιχειρήσεις θα λάβουν επιχορήγηση κατά 70% του μισθολογικού κόστους ενός υφιστάμενου υπαλλήλου. Το κόστος του σχεδίου θα ανέλθει στα επτά εκατομμύρια ευρώ.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης