Τελευταία Νέα
old

Moody's: Θα ωφελήσει τις αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών η ενιαία εποπτεία - Ο μηχανισμός εκκαθάρισης ανοίγει το δρόμο για το bail in

Moody's: Θα ωφελήσει τις αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών η ενιαία εποπτεία - Ο μηχανισμός εκκαθάρισης ανοίγει το δρόμο για το bail in

Aρνητικό θα παραμείνει το outlook για τις τράπεζες των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών το 2014
Αντιμέτωπο με μεγάλες πιέσεις θα παραμείνει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα το 2014, προειδοποιεί σε νέα, ειδική έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Όπως υποστηρίζει η Moody's, παρά τις ενδείξεις σταθεροποίησης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, το outlook θα παραμείνει αρνητικό για τις τράπεζες των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών το 2014.
Όπως προσθέτει ο οίκος, τα θεμελιώδη μεγέθη που συνδέονται με το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα παραμείνουν υπό πίεση κατά το επόμενο έτος.
"Οι ευρωπαϊκές αρχές συνεχίζουν να αναζητούν απαντήσεις, δράσεις και λύσεις για την ανάσχεση της ευρωπαϊκής κρίσης. Θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος μέχρι να καταστούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες πλήρως υγιείς", δηλώνει η Carola Schuler, γενική διευθύντρια της Moody's, αρμόδια για τα θέματα που άπτονται του banking.
"Oι οικονομικές συνθήκες στην Ευρώπη διαφέρουν από χώρα σε χώρα και ο αντίκτυπος των συνθηκών αυτών περνά απευθείας στην ποιότητα των assests, στην κερδοφορία και στην κεφαλαιακή επάρκεια των ευρωπαϊκών τραπεζών", εξηγεί η ίδια.
Ταυτόχρονα, όπως διαμηνύει η Moody's, τα σχέδια των Ευρωπαίων για τη σύσταση ενός ενιαίου μηχανισμού τραπεζικής εποπτείας, υπό την ομπρέλα της ΕΚΤ θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά για τις αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών (credit-positive), μακροπρόθεσμα.
Τέλος, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης, ο μηχανισμός εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών θα αυξήσει την πιθανότητα για την εφαρμογή της μεθόδου του bail in.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης