Τελευταία Νέα
old

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Η Κύπρος εξήλθε της ζώνης κινδύνου – Η οικονομία σταθεροποιείται – Έχουμε υπό έλεγχο την κατάσταση

tags :
Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Η Κύπρος εξήλθε της ζώνης κινδύνου – Η οικονομία σταθεροποιείται – Έχουμε υπό έλεγχο την κατάσταση
Στις αρχές του 2014 η άρση των περιορισμών στις κινήσεις των κεφαλαίων

Την άποψη ότι η κυπριακή οικονομία βελτιώνεται εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας ότι πλέον η Κύπρος εξέρχεται της ζώνης κινδύνου.
«Έχουμε βγει από τη ζώνη κινδύνου. Σταθεροποιούμε την οικονομία και έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, αν και οι προκλήσεις παραμένουν» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες τριήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι την πρόοδο αυτή έχουν αρχίσει να την καταγράφουν και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώθηκε και από την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από το CCC+/C σε B-/B από τον Standard & Poor’s.
Άλλωστε στην έκθεση του ο οίκος αναγνώριζε ότι οι άμεσοι κίνδυνοι για το πρόγραμμα λιτότητας της Κύπρου έχουν υποχωρήσει.
«Η μέθοδος της σταδιακής αλλά σταθερής χαλάρωσης των περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων είναι σωστή υπό τις παρούσες συνθήκες και θα τη συνεχίσουμε» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια επαφών του με Αμερικάνους αξιωματούχους υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η άρση των περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων να γίνει στις αρχές του 2014.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης