Τελευταία Νέα
old

New York Times: Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αρχή - Ποιες θα πρέπει να είναι οι 3 προτεραιότητες

tags :
New York Times: Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αρχή - Ποιες θα πρέπει να είναι οι 3 προτεραιότητες
Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα - Να μην αφήσει τους λαϊκιστές της δεξιάς και της αριστεράς να καθυστερούν την πρόοδο
Για την ανάγκη μίας νέας αρχής στην Ελλάδα μιλά ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε άρθρο του στους New York Times, στο οποίο επισημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν τρεις κινήσεις για να ανακάμψει η χώρα.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζή, μόνο η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδαν να ανακάμψει και αυτό θα πρέπει να γίνει με τρεις προτεραιότητες.
Πιο συγκεκριμένα:
1) Να απελευθερωθούν οι αγορές και να σταματήσει η υπερβολική φορολόγηση
2) Να αναζητηθούν τρόποι προστασίας των αδύναμων ομάδων
3) Να υπάρξουν ριζικές μεταρρυθμίσεις σε Παιδεία και Υγεία
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών χαρακτηρίζει άδικο και αναποτελεσματικό το πρόγραμμα που επιβάλλεται στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα ακούγονται εντός και εκτός της χώρας λαϊκιστικές φωνές που εντείνουν το πρόβλημα.
Πολλοί Έλληνες αντιλαμβάνονται την κρίση ως υπαιτιότητα της Ευρώπης. Κατηγορούν την ΕΕ για φτηνά δάνεια, ότι η ευρωζώνη καθιστά την ελληνική βιομηχανία λιγότερο ανταγωνιστική και ότι το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας είναι υπεύθυνο για τον καταναλωτισμό των άλλων. Αυτές οι αρνητικές, μερικές φορές παρανοϊκές φωνές προκαλούν το δημόσιο αίσθημα το οποίο επιδεινώνεται με την εφαρμογή ενός σκληρού προγράμματος λιτότητας που είναι τόσο άδικο και αναποτελεσματικό.
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό δεν είναι εύκολο σε μια χώρα όπου αντιδραστικές δυνάμεις, η λαϊκιστική δεξιά και αριστερά, καθυστερούν την επιστροφή στην ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης