Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων): Να δημιουργηθεί αναπτυξιακή τράπεζα εξαγωγών-εισαγωγών

Μίχαλος (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων): Να δημιουργηθεί αναπτυξιακή τράπεζα εξαγωγών-εισαγωγών
Σχεδόν αδύνατος ο δανεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Να δημιουργηθεί μια αναπτυξιακή τράπεζα εξαγωγών-εισαγωγών με βασική λειτουργία την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων προχρηματοδότησης εξαγωγών πρότεινε ο Κ.Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων μιλώντας στην έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών εξωστρέφειας «Made In Greece».
Όπως είπε ο κ.Μίχαλος, η εν λόγω τράπεζα θα μπορούσε να υποστηριχθεί από ένα ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον, με συγκεκριμένα κίνητρα για την άσκηση εξωστρεφούς δραστηριότητας.
«Παρά την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ο δανεισμός είναι σχεδόν αδύνατος για τις περισσότερες επιχειρήσεις, ειδικά για τις μικρομεσαίες. Το 2014 η πιστωτική επέκταση αναμένεται να παραμείνει αρνητική για τέταρτη συνεχή χρονιά», είπε ο κ. Μίχαλος.
Όπως ανέφερε ο κ.Μίχαλος, οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν το υψηλότερο ποσοστό απορρίψεων δανείων στην Ευρωζώνη, ενώ το κόστος δανεισμού για επιχειρηματικά δάνεια κάτω του 1 εκατ. ευρώ είναι μέχρι και τρεις φορές υψηλότερο σε σχέση με αντίστοιχα δάνεια σε χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και η Αυστρία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης