Τελευταία Νέα
old

Ελλιπή προετοιμασία καταλογίζει στην κυβέρνηση η τρόικα - Καμία εμπιστοσύνη στις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ

tags :
Ελλιπή προετοιμασία καταλογίζει στην κυβέρνηση η τρόικα - Καμία εμπιστοσύνη στις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ
Οι δανειστές καταλογίζουν ευθύνες για παλινωδίες
Ελλιπή προετοιμασία καταλογίζει στην κυβέρνηση η τρόικα, θεωρώντας ως και ανεπαρκείς ορισμένους υπουργούς, ώστε να δικαιολογήσει την καθυστέρηση της αξιολόγησης του προγράμματος.
Σύμφωνα με πηγές της "Καθημερινής" στην ΕΕ. η ελληνική κυβέρνηση τους παρέδωσε μία λίστα με πρόσθετες παρεμβάσεις για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2014, την ημέρα που γνώριζε ότι οι ελεγκτές επρόκειτο να αναχωρήσουν από τη χώρα μας, γεγονός που μπορεί να ενέχει -πάντα σύμφωνα με τις πηγές- σκοπιμότητα.
Μάλιστα, οι Βρυξέλλες δεν εμπιστεύονται τα νούμερα και τις προβλέψεις που τους δίνει το οικονομικό επιτελείο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθυστερήσεις, καθώς η τρόικα κάνει τους δικούς της υπολογισμούς.
Στο μεταξυ, οι εκπρόσωποι των δανειστών σοκάρουν με την απαίτηση τους για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας και αδιαφορούν για τις επιπτώσεις σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως αναφέρει το Εθνος της Κυριακής.  
"Άμα θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, να βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους", φέρονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να είπαν οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό, Θανάση Σκορδά και τον γ.γ. Καταναλωτή, Γιώργο Στεργίου
Η τρόικα, αν και έδειξε στην αρχή ότι δέχεται να συζητήσει μεταβατική περίοδο για την προστασία της κύριας κατοικίας, γνωστοποίησε τη θέση της που προκάλεσε σοκ: Μόνο για ένα εξάμηνο να προστατεύεται η κύρια κατοικία με αξία μόλις 100.000 ευρώ και εφόσον το εισόδημα δεν ξεπερνά τις 13.000 ευρώ.
Ο Κ. Χατζηδάκης, όταν πληροφορήθηκε για το θέμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενημέρωσε τον Αντ. Σαμαρά και έδωσε εντολή στον Γ. Στεργίου να απορρίψει την πρόταση.
Σύμφωνα με κοινοτικούς αξιωματούχους, η κυβέρνηση υπαναχώρησε και από τη ρητή δέσμευσή της για εναρμόνιση του καθεστώτος μαζικών απολύσεων με τα ισχύοντα στην Ευρώπη, στο πλαίσιο συγκριτικής μελέτης που ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες από το Παγκόσμιο Γραφείο Εργασίας (ILO). Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν απαιτείται υπογραφή υπουργού, τονίζουν αρμόδιες πηγές στην "Καθημερινή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης