Τελευταία Νέα
old

Νέα γκάφα από το Υπουργείο Οικονομικών – Δεν μπορούν να ελέγξουν νυχτερινά κέντρα λόγω έλλειψης κονδυλίου για τις υπερωρίες

tags :
Νέα γκάφα από το Υπουργείο Οικονομικών – Δεν μπορούν να ελέγξουν νυχτερινά κέντρα λόγω έλλειψης κονδυλίου για τις υπερωρίες
Μέχρι τις 10 το βράδυ θα διενεργούνται οι έλεγχοι για τις φορολογικές παραβάσεις
Μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να στοχοποιεί συνεχώς τα νυχτερινά κέντρα για να πατάξει τη φοροδιαφυγή, αλλά στις πρόσφατες εσωτερικές ανακατατάξεις με τις αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ, δεν προέβλεψαν υπερωρίες για τους νυχτερινούς ελέγχους!
Πιο συγκεκριμένα, οι έλεγχοι της νέας υπηρεσίας Προληπτικών Ελέγχων μπορούν πλέον να διενεργούνται μέχρι τις 10 το βράδυ, καθώς δεν προβλέπεται σχετικό κονδύλι για "νυχτερινές" υπερωρίες.
Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την γκάφα στον κ. Θεοχάρη, επικεφαλής της ΓΓ Εσόδων, υπό τον οποίο μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του σώματος, της νέας Υπηρεσίας Προληπτικού Ελέγχου πλέον.
Έτσι ενώ οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ είχαν τη δυνατότητα να διενεργούν ελέγχους και τη νύχτα, τα στελέχη στις εφορίες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς δεν θα πληρωθούν για τις υπερωρίες αυτές. Για να διενεργηθούν αυτοί οι έλεγχοι, θα πρέπει να απασχοληθεί προσωπικό τις νυχτερινές ώρες και πολύ περισσότερο τα Σαββατοκύριακα, κάτι που προϋποθέτει ότι υπάρχει και το κονδύλι για υπερωρίες και νυχτερινά.
Βέβαια, ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε μία απόφαση επεκτείνοντας το ωράριο της νέας υπηρεσίας μέχρι τις... 10 το βράδυ, προφανώς αγνοώντας ότι σε περίοδο εορτών, όπως αυτή που έρχεται, οι παραβάσεις ανθούν κατά τις νυχτερινές ώρες...
Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές στο υπουργείο Οικονομικών, το κονδύλι για τις υπερωρίες δεν έχει διατεθεί ακόμα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι νεωτέρας δεν μπορούν να γίνουν έλεγχοι στα κέντρα διασκέδασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης