Τελευταία Νέα
old

Βενιζέλος: Η ανάπτυξη συνιστά νέες θέσεις εργασίας και προστασία της κοινωνίας – «Αναγκαία» η προστασία των τραπεζικών καταθέσεων

Βενιζέλος: Η ανάπτυξη συνιστά νέες θέσεις εργασίας και προστασία της κοινωνίας – «Αναγκαία» η προστασία των τραπεζικών καταθέσεων
Eπαφές με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών
«Όταν η Ελλάδα μιλάει για ανάπτυξη, εννοεί την δημιουργία θέσεων εργασίας και την προστασία της κοινωνικής διάστασης της Ε.Ε.» διαμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στο περιθώριο των επαφών του με τον Βρετανό ομόλογό του, Jefferson Hague, o E. Bενιζέλος, υπογράμμισε την αξία των βρετανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Όπως υπογράμμισε, οι βρετανικές εταιρείες ήδη δίνουν το παρόν στην Ελλάδα, κυρίως μέσω του ενεργειακού τομέα.
«Ο τομέας της ενέργειας στον πάρα πολύ κρίσιμο τομέα της έρευνας των υδρογονανθράκων και της μελλοντικής εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων» τόνισε εν συνεχεία.
Ως παράδειγμα, επικαλέστηκε τον αγωγό ΤΑΡ, καθώς «ο βασικός του εταίρος είναι η BP, μια εταιρεία βρετανικών συμφερόντων».
Όσον αφορά την τρέχουσα συζήτηση γύρω από την τραπεζική ένωση, ο Ε. Βενιζέλος διέτεινε πως «η εμβάθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. είναι πάρα πολύ σημαντική για την τραπεζική ένωση».
«Όταν εμείς μιλάμε για τραπεζική ένωση μιλάμε και για την προστασία των καταθέσεων. Για τον πανευρωπαϊκό μηχανισμό προστασίας των καταθέσεων προκειμένου να μην έχουμε δραματικές ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών στον τραπεζικό τομέα» συμπλήρωσε εν συνεχεία.
Τέλος, όσον αφορά το «Κυπριακό», ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «είναι ένα διεθνές πρόβλημα που πρέπει να λυθεί δίκαια μέσα από ένα βιώσιμο σχήμα το οποίο θα είναι σύμφωνο με τις αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και σύμφωνο με το κοινοτικό κεκτημένο. Η κυπριακή δημοκρατία, επεσήμανε, είναι κράτος μέλος της Ε.Ε. και γιατί η λύση πρέπει να μπορεί να γίνει αποδεκτή μέσω δημοψηφίσματος από τις δύο κοινότητες στο νησί. Χωρίς δημοψήφισμα και χωρίς λαϊκή έγκριση δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες του προέδρου Αναστασιάδη αλλά αφετηρία και τέρμα των πρωτοβουλιών είναι η αποδοχή από τον Κυπριακό λαό μέσω δημοψηφίσματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης