Τελευταία Νέα
old

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα προσπαθεί να προκαλέσει η Japonica – Εγκλωβισμένη στην Ελλάδα εξαίρει την πρόοδο της

tags :
Το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα προσπαθεί να προκαλέσει η Japonica – Εγκλωβισμένη στην Ελλάδα εξαίρει την πρόοδο της
Στις 2 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στην Ελλάδα – Καλεί την τρόικα να σταματήσει την παράλογη οικονομική πολιτική
Με ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε μεγάλες οικονομικές εφημερίδες παγκοσμίως επιμένει η Japonica Partners του Paul Kazarian να προκαλέσει το επενδυτικό ενδιαφέρον υπέρ της Ελλάδας, σε μία ακόμη προσπάθεια να βελτιώσει την αξία των ελληνικών τίτλων που έχει αποκτήσει.
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική εταιρεία Japonica Partners τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσε δημόσια προσφορά για την αγορά ελληνικών ομολόγων αξίας έως 4 δισ. ευρώ, ενώ τον Οκτώβριο ολοκλήρωσε την αγορά χωρίς να κάνει γνωστή την τιμή στην οποία αγόρασε τα ελληνικά ομόλογα.
Πλέον, προσπαθεί με ολοσέλιδες διαφημίσεις, να επαναλαμβάνει ότι η ελληνική οικονομία θα έπρεπε να αξιολογείται με «Α+» και όχι με «C», καθώς η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι τεράστια.
Παράλληλα, καλεί την Τρόικα, τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, να σταματήσουν την παράλογη οικονομική πολιτική που επιβάλλουν, τονίζοντας ότι σε μόλις πέντε χρόνια η Ελλάδα έχει ανέλθει στην πρώτη θέση, από την τελευταία, στους δείκτες δημοσιονομικής απόδοσης, ένα επίτευγμα που οι περισσότεροι πίστευαν ότι ήταν αδύνατο.
Την ίδια ώρα, ο και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Paul Kazarian, δημοσίευσε προχτές στους New York Times επιστολή τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ελληνική οικονομία κατατάσσεται πλέον πρώτη μεταξύ των 27 της ΕΕ σε όρους δομικού πλεονάσματος ως ποσοστού του ΑΕΠ, με διαρθρωτικό πλεόνασμα ύψους 1,2% του ΑΕΠ το 2013.
«Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε πέρα από την αναχρονιστική και παράλογη λογιστική που συσκοτίζει το γεγονός ότι η χώρα αξίζει ένα "Α+" και απόδοση ομολόγων κάτω του 5%», αναφέρει στην επιστολή της η Japonica. Και προσθέτει: «Τώρα είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η λογιστική είναι το μοναδικό μεγάλο εμπόδιο και το πιο εύκολα εξαλείψιμο για να επιτευχθεί μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα».
Η ίδια επιστολή δημοσιεύτηκε χτες στους Financial Times, σήμερα στην Wall Street Journal και αύριο, Παρασκευή, στους International New York Times.



Ο ίδιος θα βρεθεί στην Αθήνα την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, ώστε να μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που έχει θέμα «Το νέο ελληνικό οικονομικό μοντέλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης