Τελευταία Νέα
old

Blanchard (ΔΝΤ): Τη δυσκολότερη προσαρμογή πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα - Θα μειωθεί η συμβολή μας όταν ανακάμψει οικονομικά

tags :
Blanchard (ΔΝΤ): Τη δυσκολότερη προσαρμογή πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα - Θα μειωθεί η συμβολή μας όταν ανακάμψει οικονομικά

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης - Είναι η βασική αιτία της βραδυκίνητης ανάκαμψης

«Η Ελλάδα είναι η χώρα εκείνη της ευρωζώνης που θα πρέπει να υλοποιήσει την δυσκολότερη προσαρμογή», εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Olivier Blanchard, σε συνέντευξη του προς την Süddeutsche Zeitung.
Αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί του προβλήματος των ελληνικού προϋπολογισμού, «οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και θα δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα στο τέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Blanchard.
Αναφορικά με την οικονομία της ευρωζώνης ο οικονομολόγος του ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι ανακάμπτει. «Πρόκειται για μια ασθενή αλλά υπαρκτή ανάκαμψη», λέει χαρακτηριστικά.
«Κατ` αρχήν συνεχίζεται η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά σε πιο αργούς ρυθμούς. Επίσης οι τράπεζες συνέρχονται επίσης αργά. Εξαιτίας αυτών των παραγόντων αναμένουμε για την επόμενη χρονιά θετική ανάπτυξη της τάξεως του 1%. Αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών. Κάποιες χώρες χρειάζονται περισσότερη δημοσιονομική εξυγίανση από άλλες. Κάποιες έχουν πιο αδύναμες τράπεζες. Το αποτέλεσμα είναι μια ισχνή ανάπτυξη και μια βραδυκίνητη ανάκαμψη της οικονομίας», εκτιμά ο Blanchard.
Τέλος αναφερόμενος στο ρόλο του ΔΝΤ για την ευρωπαϊκή κρίση, ο Blanchard αναφέρει ότι «τις χώρες της ευρωζώνης, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, τις στηρίξαμε με περισσότερους πόρους από εκείνους που προβλέπουν τα κανονικά προγράμματα. Ωστόσο, όταν θα βελτιωθεί η κατάσταση, αναμένουμε ότι θα μειωθεί η οικονομική μας συμβολή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης