Τελευταία Νέα
old

Στουρνάρας: Θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα μέχρι τα τέλη του 2013 - Τι συζήτησε με τον Α. Σαμαρά στο Μαξίμου

tags :
Στουρνάρας: Θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα μέχρι τα τέλη του 2013 - Τι συζήτησε με τον Α. Σαμαρά στο Μαξίμου

Στις 2 Δεκεμβρίου επιστρέφουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα

(upd)Την πεποίθηση πως θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας, πριν την έλευση του 2014, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε χαρακτηριστικά πως "η λύση θα πρέπει να βρεθεί πριν η Ελλάδα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, δηλαδή πριν το νέο έτος 2014".
"Θα βρούμε τη λύση, αυτό πρέπει να γίνει" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

 

Tι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:


Επί τάπητος βρίσκονται όλα τα «ανοιχτά» μέτωπα, ενόψει της επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα, στις αρχές Δεκεμβρίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου.  
Πάντως δεν αποκλείεται να μην έχει επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, μέχρι τότε.
Τα βασικά ζητήματα, τα οποία απασχολούν την κυβέρνηση, είναι το δημοσιονομικό κενό του 2014, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, ο νέος φόρος ακινήτων, οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης του υπουργείου Εργασίας,  η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών και η κινητικότητα.
Τα ανώτερα κλιμάκια της τρόικα αναμένεται να επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα στις 2 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα, πρόκειται για την 4η συναπτή επίσκεψη της τρόικα στην Ελλάδα, στα πλαίσια της 5η αξιολόγησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία ανακοίνωσή της η τρόικα, έκανε λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, αλλά και εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να διευθετηθούν.
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έλαβε πολιτική στήριξη από την Καγκελάριο Angela Merkel, στο Βερολίνο, ωστόσο το Eurogroup έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης