Τελευταία Νέα
old

Κορκίδης(ΕΣΕΕ): Αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικα ο προϋπολογισμός του 2014

tags :
Κορκίδης(ΕΣΕΕ): Αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικα ο προϋπολογισμός του 2014

Για νέα «μη οριζόντια μέτρα» ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, αναφερόμενος στον κατατεθέντα προϋπολογισμό του 2014.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου έκανε λόγο για την κατάθεση ενός ακόμα «προϋπολογισμού αμφισβήτησης», που οφείλεται στις συνεχείς απαιτήσεις της τρόικα.
«Η επαλήθευση των “κινούμενων στόχων” καθίσταται πια εξαιρετικά δύσκολη, αφού από την Κομισιόν ζητούνται επιπλέον μέτρα 5,5 δισ. πέραν εκείνων που ενσωματώνει το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 που κατατέθηκε στη Βουλή» διέτεινε επιπλέον.
Όσον αφορά τις ενστάσεις επί του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού, ο Β. Κορκίδης επισήμανε πως «η αμφισβήτηση οφείλεται στις υψηλές δανειακές ανάγκες 68,7 δισ. ευρώ για χρεολύσια ομολόγων και λήξης εντόκων γραμματίων. Τα μέτρα θα είναι συνολικού ύψους 5,5 δις ευρώ και θα προέρχονται κατά 2,3 δισ. από την αύξηση της άμεσης φορολογίας των φυσικών και νομικών προσώπων και κατά 3,2 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών».
Κληθείς να απαντήσει ποιος θα πληρώσει τους νέου φόρους, απάντησε πως : «οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι επιχειρήσεις. Ενδεικτικά, προβλέπεται αύξηση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 137,3% και του φόρου ακίνητης περιουσίας κατά 41,4%».
Παράλληλα, ο Β. Κορκίδης κατέστησε πιθανό το ενδεχόμενο κατάθεσης συμπληρωματικού προϋπολογισμού, εφόσον οι εκτιμήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν επαληθευτούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης