Τελευταία Νέα
Νομικό Βήμα

Δικαιοσύνη: Συνταξιοδοτούνται 32 ανώτατοι δικαστές – Ποιοι προάγονται στις θέσεις τους

Δικαιοσύνη: Συνταξιοδοτούνται 32 ανώτατοι δικαστές – Ποιοι προάγονται στις θέσεις τους
Από τον ‘Αρειο Πάγο αποχωρούν 8 αντιπρόεδροι, 7 αντεισαγγελείς και 13 αρεοπαγίτες
Συνταξιοδοτούνται 4 δικαστές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόεδρος του Ευαγγελία Νίκα, ενώ από τον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παραιτούνται 28 δικαστές και εισαγγελείς.
Αυτό σημαίνει ότι κατά τη λήξη του δικαστικού έτους στον χώρο της Δικαιοσύνης συνολικά θα συνταξιοδοτηθούν από τα δυο ανώτατα δικαστήρια της χώρας 32 δικαστές και εισαγγελείς.
Να σημειωθεί ότι τα κενά των θέσεων του προέδρου και αντιπροέδρου του ΣτΕ, όπως και των αντιπροέδρων και αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου θα καλυφθούν από το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης.
Αναλυτικότερα, από το Συμβούλιο της Επικρατείας αποχωρούν η πρόεδρος Ευαγγελία Νίκα, η αντιπρόεδρος Μαρίνα Κωνσταντινίδου και οι σύμβουλοι Επικρατείας Δημήτριος Γρατσίας και Ελένη Παπαδημητρίου.
Από τον ‘Αρειο Πάγο αποχωρούν 8 αντιπρόεδροι, 7 αντεισαγγελείς και 13 αρεοπαγίτες.
Συγκεκριμένα, αποχωρούν 8 αντιπρόεδροι που είναι οι Νικόλαος Πιπιλίγκας, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, Γεώργιος Χριστοδούλου, Ελένη Φραγκάκη, Μαρία Μουλιανιτάκη, Μυρσίνη Παπαχίου και Αικατερίνη Κρυσταλλίδου.
Παράλληλα, αποχωρούν 13 αρεοπαγίτες που είναι οι Γεώργιος Κλαμαρίδης, Κυριάκος Μπαμπαλίδης, Μαρία Βάρκα, Σοφία Οικονόμου, Δημήτρης Τράγκας, Ελένη Μπερτσιά, Διονύσιος Παλλαδινός, Ασπασία Μεσσηνιάτη -Γρυπάρη, Ελευθέριος Σισμανίδης, Νικόλαος Πουλάκος, Χρήστος Νάστας, Τριανταφύλλη Δρακοπούλου και Μαλαματένια Κουράκου.
Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποχωρούν 8 αντεισαγγελείς που είναι οι Αριστέα Θεοδόση, Ιωάννης Αγγελής, Ιωάννης Προβατάρης, Όλγα Σμυρλή, Ιωάννης Μωραΐτάκης, Αριστοτέλης Χριστόπουλος και Γεώργιος Οικονόμου.
Ωστόσο, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης προήχθησαν 20 πρόεδροι Εφετών στο βαθμό του αρεοπαγίτη. Πρόκειται για τους Μπιτσακάκη Ευγενία, Πατσιάρα Αικατερίνη, Αρχοντάκη Μαρία, Φιλόπουλο Παναγιώτη, Γρίβα Παρασκευή, Κακαβιά Στυλιανό, Μικρούδη Γεώργιο, Γίτση Ευαγγέλια, Νικολόπουλο Αθανάσιο, Λεβεντελή Ελένη – Παναγιώτα, Τατσέλου Μαρία, Νικολάου Ειρήνη, Μπολτέτσο Παναγιώτη, Καραμανίδου Αναστασία, Στρατσιάνη Ιωάννα, Τζίμα Χριστίνα, Σιαννού ‘Άλκηστη, Μουγιαντσή Βασιλική, Εμμανουηλίδου Κωνσταντία και Καρδαρά Αγγελική.
Τέλος, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προήχθησαν 8 εισαγγελείς Εφετών σε αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για τους Ζάκκα Παγώνα, Βαρδάκη Καλλιόπη, Μητρούλια Δημήτριο, Σοφουλάκη Κωνσταντίνο, Μπακέλα Ευάγγελο, Λογοθέτη Σοφοκλή, Κωσταρέλλο Στυλιανό και Ψυρή Αικατερίνη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης