Τελευταία Νέα
Νομικό Βήμα

Τριτοκοσμικές εικόνες στην Ευελπίδων: Καθυστερήσεις ωρών για κατάθεση ασφαλιστικών εν μέσω καύσωνα – Παρέμβαση ΔΣΑ

Τριτοκοσμικές εικόνες στην Ευελπίδων: Καθυστερήσεις ωρών για κατάθεση ασφαλιστικών εν μέσω καύσωνα – Παρέμβαση ΔΣΑ
Της Ελένης Τσιάβου
Σχετικά Άρθρα

Διόλου… κολακευτικές για την εικόνα της Δικαιοσύνης ήταν για ακόμη μια φορά οι σημερινές  (18 Ιουλίου) ουρές που σχηματίστηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, καθώς σημειώθηκαν τεράστιες καθυστερήσεις στην κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων, συγκεκριμένα στο κτίριο 5 με τη θερμοκρασία να «χτυπά» παράλληλα κόκκινο εξαιτίας του καύσωνα «Κλέων».
Για το θέμα μάλιστα, πραγματοποιήθηκε ηχηρή παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με πρωτοβουλία του συμβούλου Ιωάννη Αβαρκιώτη, καθώς η αναμονή των δικηγόρων ξεπερνούσε τις 2-3 ώρες για να ολοκληρώσουν την εργασία τους.
Ο σύμβουλος του ΔΣΑ διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν στο Κτ. 5 και δη εν μέσω καύσωνα και αφόρητης ζέστης αφού συνομίλησε με την προϊσταμένη του τμήματος και με συναδέλφους, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών για να αναφέρει και να εξευρεθεί λύση, όπως αναφέρει ο ίδιος σε επικοινωνία με το BN.

Ενημέρωση και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Το πρόβλημα σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον Σύμβουλο του ΔΣΑ, έχει ήδη αναφερθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και εν μέρει προκαλείται λόγω των καθυστερήσεων στο ηλεκτρονικό σύστημα κατάθεσης αλλά και σε αυτό της έλλειψης υπαλλήλων. Από τον μήνα Οκτώβριο κι έπειτα αναμένονται περίπου 50 δικαστικοί υπάλληλοι από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων, με έλευση των οποίων θα βελτιωθεί γενικότερα η κατάσταση στην εξυπηρέτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Επίσης αναμένεται να αποσταλεί άμεσα από το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης κλιμάκιο με σκοπό να επιδιορθώσει το πρόβλημα με την καθυστέρηση του συστήματος κατάθεσης.
Τέλος, θα εξεταστεί από τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου, μετά από πρόταση του Συμβούλου, και η λύση της μεταφοράς υπαλλήλων από άλλα τμήματα στο τμήμα των ασφαλιστικών μέτρων για την εξυπηρέτηση των Δικηγόρων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης