Τελευταία Νέα
Νομικό Βήμα

Άρση συντηρητικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτων – Απελευθέρωση των τραπεζικών λογαριασμών των εντολέων μας δανειοληπτών

Άρση συντηρητικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτων – Απελευθέρωση των τραπεζικών λογαριασμών των εντολέων μας δανειοληπτών
Επιβάλλουν συντηρητική κατάσχεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δανειοληπτών, δήθεν προς εξασφάλισή τους  ακόμη και αν γνωρίζουν ότι οι τραπεζικοί αυτοί λογαριασμοί δεν διαθέτουν παρά ελάχιστα χρήματα, με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί αυτοί συνήθως  να μπλοκάρονται και οι δανειολήπτες να μην μπορούν να κάνουν χρήση τους ούτε για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των οικογενειών και των επιχειρήσεών τους

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τράπεζες και αλλοδαπά funds επιδίδονται σε μία, όχι νέα, αλλά σίγουρα έχουσα για μεγάλο χρονικό διάστημα περιέλθει σε αδράνεια τακτική, προκειμένου να πιέσουν όλο και πιο ασφυκτικά τους δανειολήπτες.
Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιούν τον εκτελεστό τους τίτλο, ήτοι την  διαταγή πληρωμής, ακόμη και αν η τελευταία έχει εκδοθεί αρκετά χρόνια πριν,  όχι για να επιβάλλουν κατασχέσεις επί ακινήτων αλλά δήθεν προς εξασφάλιση των απαιτήσεών τους για να επιβάλλουν το ασφαλιστικό μέτρο της συντηρητικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτων.
Με πιο απλά λόγια επιβάλλουν συντηρητική κατάσχεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δανειοληπτών, δήθεν προς εξασφάλισή τους  ακόμη και αν γνωρίζουν ότι οι τραπεζικοί αυτοί λογαριασμοί δεν διαθέτουν παρά ελάχιστα χρήματα, με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί αυτοί συνήθως  να μπλοκάρονται και οι δανειολήπτες να μην μπορούν να κάνουν χρήση τους ούτε για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των οικογενειών και των επιχειρήσεών τους. Με τον τρόπο αυτό συνήθως τράπεζες και αλλοδαπά funds επιδιώκουν να πιέσουν ασφυκτικά έκαστο δανειολήπτη προκειμένου είτε να εξοφλήσει την οφειλή είτε να υπογράψει ρύθμιση με ευνοϊκούς για τους πιστωτές όρους συνήθως εμπεριέχουσα και αναγνώριση οφειλής.
Σήμερα το γραφείο μας όχι μόνο απελευθέρωσε την δέσμευση των μελλοντικών καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς (κατάσχεση εις χείρας τρίτων), αλλά έγινε και ΑΡΣΗ της συντηρητικής κατάσχεσης, που είχε επιβάλλει το πιστωτικό ίδρυμα.
Η άνω δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών έγινε καταχρηστικά, δεδομένου ότι βρισκόμασταν σε διαπραγματεύσεις και παράλληλα αμφισβητούνταν η οφειλή τους δικαστικά ενώ εξασφαλιζόταν επαρκώς εμπραγμάτως μέσω προσημειώσεων υποθήκης.
Παρ’ όλα αυτά οι εντολείς μας είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να δεσμεύονται και να μπλοκάρουν με κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της εταιρείας τους.
Με επίκληση της κατάλληλης νομολογίας πείστηκε το Δικαστήριο ότι, ουδείς λόγος εννόμου συμφέροντος υφίστατο προκειμένου η τράπεζα να προχωρήσει στην κίνηση αυτή.
Ως αποτέλεσμα η εταιρεία και οι απαρτίζοντες αυτήν εταίροι μπορούν πλέον εκ νέου να εκκινήσουν την κανονική τους επαγγελματική δραστηριότητα.

logo_Lekkakou_transparent_M_32_1_2.png


Πηγή: https://lekkakou.gr/

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης