Τελευταία Νέα
Νομικό Βήμα

Βερβεσός για Πανεπιστημιούπολη: Αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες η δικαιοσύνη θα τις καταλογίσει εκεί που πρέπει

Βερβεσός για Πανεπιστημιούπολη: Αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες η δικαιοσύνη θα τις καταλογίσει εκεί που πρέπει
Βερβεσός: «αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, η ελληνική δικαιοσύνη θα τις καταλογίσει εκεί που πρέπει και όπως πρέπει». 

Στην κατάσταση που επικρατεί στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός εξαπολύοντας παράλληλα πυρά κατά του υπουργείου Παιδείας και των πρυτανικών αρχών.
«Έπρεπε να συμβεί αυτό το περιστατικό για να καταλάβουμε το πρόβλημα; Δεν γνωρίζανε οι αρμόδιοι το πρόβλημα; Η υπουργός Παιδείας, η κυρία Κεραμέως, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου, οι πρυτανικές αρχές, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν γνώριζαν το πρόβλημα, τώρα το έμαθαν; Αλλά έπρεπε να συμβεί όλο αυτό για να έρθει να ασχοληθεί κάποιος με το πρόβλημα;» διερωτήθηκε ο κ. Βερβεσός μιλώντας στο OPEN.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων πρόσθεσε ότι «αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, η ελληνική δικαιοσύνη θα τις καταλογίσει εκεί που πρέπει και όπως πρέπει». 
«Αυτά είναι προφάση εν αμαρτίες, εδώ είναι δεδομένο αυτό το παλιό πανεπιστημιακό άσυλο που ξέραμε, πλέον δεν ισχύει, δεν ίσχυε και επί κακουργημάτων και παλιά, πόσο μάλλον τώρα τελευταία με τις τροποποιήσεις που έχουν συμβεί, δεν ισχύει και επί άλλων αδικημάτων στο χώρο των Πανεπιστημίων.
 Τώρα δεν υπάρχει τέτοια δικαιολογία. Το θέμα είναι τι κάνει το υπουργείο Παιδείας και τι κάνουν οι Πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίου», σημείωσε στη συνέχεια ο Δημήτρης Βερβεσός.
«Άρα εκεί εντοπίζονται οι ευθύνες, και οι ευθύνες πρέπει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να διερευνηθούν και από άποψη πολιτική αλλά και από άποψη ποινική, γιατί υπάρχουν και ποινικές ευθύνες αν κάποιος γνωρίζει ό,τι συμβαίνει στο χώρο και τελούνται αυτόφωρα, πλημμελήματα και κακουργήματα, πρέπει να επιλαμβάνονται και να παίρνουν μέτρα, να κάνουν αυτό που λέει ο νόμος αλλιώς κακώς κάνει τον Πρύτανη ή κακώς κάνει τον υπουργό», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΔΣΑ τόνισε ότι «κάποιος πρέπει να μας πει ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης