Μια Φώτο μια Ιστορία

Το χάος του 1998 στην πίστα του Σπα!

Το χάος του 1998 στην πίστα του Σπα!

30 Αυγούστου 1998: Το Grand Prix του Βελγίου στην πίστα του Σπα, όπου εξελίχθηκε σε ένα… χάος.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Την Κυριακή (29/8) στο Grand Prix της Formula 1, που διεξάχθηκε στο Βέλγιο και πιο συγκεκριμένα στην πίστα του Σπα, η βροχή ήταν καταρρακτώδης και ο αγώνας άργησε να ξεκινήσει πολλές ώρες, καθώς οι αγωνοδίκες δεν έδιναν το πράσινο φως.

Οι εικόνες με τόση πολλή βροχή, μας θύμισαν το καλοκαίρι του 1998 στην ίδια ακριβώς πίστα, υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες αλλά σε μια τόσο διαφορετική εποχή. 23 χρόνια πίσω.

Την pole position είχε ο Μίκα Χάκινεν, όπως και ο ίδιος ήταν μπροστά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και τον Μίκαελ Σουμάχερ να βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 7 βαθμούς λιγότερους (77, έναντι 70)

Ο αγώνας ξεκίνησε αλλά στον πρώτο γύρο ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ, έχασε τον έλεγχο από το μονοθέσιο του και η McLaren κατέληξε στις μπαριέρες και στην συνέχεια μέσα στην πίστα. Οι υπόλοιποι οδηγοί, δεν είχαν χρόνο αντίδρασης και το χάος δεν άργησε να έρθει. Δεκατρία μονοθέσια γέμισαν θραύσματα την άσφαλτο, ενώ φαινόντουσαν τροχοί να εκσφενδονίζονται από τα μονοθέσια και ο αγώνας διακόπηκε για να συμμαζευτεί η πίστα.

Όταν ο αγώνας ξανά ξεκίνησε. Ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε προπορευτεί και η διαφορά ήταν αρκετών δευτερολέπτων, ενώ πλησίαζε τον τελευταίο οδηγό για να του «ρίξει» γύρο. Το spray του μονοθεσίου του Ντέιβιντ Κούλθαρντ, εμπόδισε την ορατότητα του «Σούμι» και αυτός με τη σειρά του χτύπησε και κατέστρεψε τον μπροστά δεξιά τροχό της Ferrari, καθώς ο Κούλθαρντ δέχτηκε εντολή από το team radio να αφήσει τον Σουμάχερ να περάσει. Ο ίδιος φρέναρε, αλλά ο Γερμανός οδηγός, είχε την εντύπωση πως το περιστατικό έχει γίνει με πρόθεση, διότι Κούλθαρντ και Xάκινεν ήταν στο ίδιο teammate και ο σκοπός ήταν να σταματήσει τον Μίκαελ να προσπεράσει στην βαθμολογία τον Xακινεν.Dl26UD8XsAIG8qj.jpg

Ο Σουμάχερ έφτασε στα pits σε έξαλλη κατάσταση, κατευθυνόμενος προς το συνεργείο της McLaren απευθύνοντας ευθύνες προς τον Κούλθαρντ και τους μηχανικούς.

Οι Ντέιμον Χιλ και Ραλφ Σουμάχερ ήταν δύο από τους «τυχερούς» οι οποίοι πέρασαν αλώβητοι από το περιστατικό της εκκίνησης και κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Ήταν η μοναδική φορά που η ομάδα της Jordan έκανε 1-2 στην ιστορία της.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης