Μια Φώτο μια Ιστορία

Το πέναλτι που έστειλε τον Λουκάκου στην πόρτα της εξόδου της Τσέλσι…

Το πέναλτι που έστειλε τον Λουκάκου στην πόρτα της εξόδου της Τσέλσι…
30 Αυγούστου 2013: Ο Ρομέλου Λουκάκου χάνει το πέναλτι και η Τσέλσι το UEFA Super Cup από την Μπάγερν Μονάχου, κάτι που τον οδήγησε στην αποχώρησή του από τον λονδρέζικο σύλλογο
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Ο Ρομέλου Λουκάκου είναι επίσημα ποδοσφαιριστής της Τσέλσι και αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, με το ποσό των 115 εκατ. ευρώ. ο Βέλγος επιθετικός επιστρέφει έπειτα από οκτώ χρόνια στους Λονδρέζους, με την 30η Αυγούστου του 2013, να είναι η τελευταία μέρα που αγωνίστηκε με τα χρώματά τους.

Ένα ματς που έχει μείνει με τον χειρότερο τρόπο στην μνήμη του διεθνή φορ, καθώς ήταν αυτό που τον έστειλε εκτός Τσέλσι και ακολούθησε η πορεία του σε Έβερτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ. Συγκεκριμένα, οι «μπλε» ως πρωταθλητές του Europa League, αντιμετώπιζαν την Μπάγερν Μονάχου που είχε κατακτήσει το Champions League, στον τελικό του UEFA Super Cup.

Όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι, είδαν πλούσιο θέαμα και από τις δύο ομάδες. Η κανονική διάρκεια έληξε στο 1-1 και στην παράταση, το τελευταία σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες στο 2-2. Έτσι, οδηγήθηκαν στα πέναλτι, με τον Ρομέλου Λουκάκου να έχει περάσει ως αλλαγή στο 98ο λεπτό αντί του Φερνάντο Τόρες.

Ο Βέλγος φορ είχε μία πολύ καλή εμφάνιση, όμως η μοίρα έπαιξε μαζί του. Ο υψηλόσωμος φορ είδε την διαδικασία του πέναλτι να φτάνει μέχρι και το 7-6 υπέρ της Μπάγερν Μονάχου, με κανέναν ποδοσφαιριστή να μην έχει αστοχήσει.

Εκείνος, ανέλαβε την 14η εκτέλεση, όμως ο Μάνουελ Νόιερ κατάφερε να «ψαρέψει» τον Λουκάκου και να χαρίσει τον τίτλο στην Μπάγερν Μονάχου. Πάνω που ο Βέλγος φορ έδειχνε έτοιμος να καθιερωθεί στην Τσέλσι, αυτή η εκτέλεση τον έστειλε στην έξοδο από την ομάδα τρεις μέρες αργότερα (!).

Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγα 24ωρα, ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν στο Μέρσισαϊντ και υπέγραφε τον δανεισμό του στην Έβερτον για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς και ενοίκιο 3,5 εκατ. ευρώ.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης