Μια Φώτο μια Ιστορία

Μουντιάλ 1982: Ο αποκλεισμός της Βραζιλίας και ο… αμετανόητος Σόκρατες

Μουντιάλ 1982: Ο αποκλεισμός της Βραζιλίας και ο… αμετανόητος Σόκρατες

17 Αυγούστου 1982: Ο Σόκρατες, ένα μήνα και 12 ημέρες, μετά την ήττα και τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από την Ιταλία στο Μουντιάλ του 1982, δηλώνει πως δεν θα άλλαζε τίποτα από εκείνο το παιχνίδι.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Στις 2 Ιουλίου του 1982 η Βραζιλία δίνει την πρώτη της αναμέτρηση για την δεύτερη φάση των ομίλων, ούσα αήττητη. Οι Βραζιλιάνοι ξεκινούν ορεξάτοι, με στόχο να αιφνιδιάσουν την Αργεντινή και το σκορ ανοίγει ο Ζίκο (ο οποίος τη σεζόν 2009-10, αποτέλεσε προπονητή του Ολυμπιακού) στο 11της αναμέτρησης, ενώ Σερζίνιο και Τζούνιορ ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ωστόσο, οι Αργεντινοί πέτυχαν ένα γκολ με τον Ραμόν Ντίας στο 89ο λεπτό και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ 3-1.

Παίκτης της εθνικής Αργεντινής ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος μάλιστα σε εκείνο τον αγώνα αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο, ελέω μίας αντικανονικής… καρατιάς στον αντίπαλο του, τον Μπατίστα.

1_A8GIG9dy_CJ34V40xslpgg.jpg


Επόμενη αναμέτρηση της Βραζιλίας είναι αυτή με την Ιταλία στις 5 Ιουλίου. Ο Πάολο Ρόσι ήταν ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, καθώς πέτυχε 3 γκολ ρίχνοντας στο καναβάτσο τους Βραζιλιάνους.

Η Ιταλία προηγείται στην αναμέτρηση στο 5’, ο Σόκρατες ισοφαρίζει στο 12’, αλλά ο Πάολο Ρόσι το είχε πάρει επί προσωπικού και στο 25’ ξαναβάζει την Ιταλία μπροστά στο σκορ.

Η Βραζιλία χαρακτηριζόταν από το επιθετικό της στοιχείο και την νοοτροπία του «να σκοράρουμε περισσότερα γκολ από όσα δεχθούμε». Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φαλκάο ισοφάρισε στο 68ο λεπτό. Με το σκορ αυτό (2-2) η Βραζιλία έπαιρνε την πρόκριση. Στο αγωνιστικό πλάνο δεν υπήρχε καμία αλλαγή, επέμεινε στο επιθετικό σχέδιο αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Πάολο Ρόσι, με ένα γυριστό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, όρισε το τελικό αποτέλεσμα 3-2 και έδωσε συνέχεια στο θρίαμβο της Ιταλίας, κόβοντας τα φτερά των Βραζιλιάνων.



Η Ιταλία προκρίθηκε από την ημιτελική φάση με σκορ 2-0 κόντρα στην Πολωνία. Στον τελικό, που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη, νίκησε τη Δυτική Γερμανία με σκορ 3-1 και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ο Σόκρατες στις 17 Αυγούστου, ενάμιση μήνα σχεδόν, μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας, σε συνέντευξη του ανέφερε πως δεν θα άλλαζε τίποτα από εκείνο το παιχνίδι όσες φορές και να γύριζε το χρόνο πίσω.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης