Μια Φώτο μια Ιστορία

Μοχάμεντ Άλι - Τσακ Γουέπνερ: Η εκπληκτική μάχη που ενέπνευσε τον Σταλόνε!

Μοχάμεντ Άλι - Τσακ Γουέπνερ: Η εκπληκτική μάχη που ενέπνευσε τον Σταλόνε!
24 Μαρτίου 1975: Ο Τσάκ Γουέπνερ, ένας άσημος πυγμάχος, αντιμετωπίζει τον θρυλικό μποξέρ Μοχάμεντ Άλι σε μια αναμέτρηση που κανείς δεν περίμενε. Ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ηθοποιός και σεναριογράφος, βρίσκεται στο κοινό χωρίς να φαντάζεται τι έπεται...
Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Τσάκ Γουέπερν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Μοχάμεντ Άλι, γνωρίζοντας πως ο αντίπαλος του είναι το ακλόνητο φαβορί. Οι θεατές υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τον Άλι.
Ανάμεσα στο κοινό βρίσκεται ο Σιλβέστερ Σταλόνε και παρακολουθεί τον αγώνα.

Για 8 γύρους ο Άλι είναι ο κυρίαρχος της μάχης, αλλά ο Γουέπνερ επιφυλάσσει μια γερή γροθιά, που θα αποτελέσει την έκπληξη του αγώνα. Ο Μοχάμεντ δέχεται ένα χτύπημα στο πλευρό και χάνει την ισορροπία του με αποτέλεσμα να βρεθεί… σωριασμένος στα σχοινιά του ρινγκ.

Ο κόσμος δεν πιστεύει στα μάτια του και αποθεώνει τον άσημο Γουέπνερ. «Ήταν σαν κεραυνός από κάποιον Έλληνα θεό στον ουρανό, και σχεδόν αμέσως, ο Γουέπνερ έγινε ο αγαπημένος του πλήθους», θυμάται ο Σταλόνε.

Εν τέλει ο Τσάκ Γουέπνερ έχασε τον αγώνα. Ωστόσο, το γεγονός ότι ένας «ασήμαντος» πυγμάχος κατάφερε να ρίξει στο έδαφος, ένα μεγαθήριο όπως ο Μοχάμεντ Άλι, ενέπνευσε τον Σταλόνε να δημιουργήσει το χαρακτήρα του Ρόκι Μπαλμπόα, δηλαδή το προφίλ ενός αουτσάιντερ.

Η ταινία «Ρόκι», είναι η απόλυτη αθλητική ταινία, κέρδισε Όσκαρ και καθιέρωσε τον Σταλόνε στο Χόλιγουντ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης