Μια Φώτο μια Ιστορία

Ίκερ Κασίγιας: H ημέρα που ο «Άγιος» βγήκε από το ποδοσφαιρικό του μονοπάτι!

Ίκερ Κασίγιας: H ημέρα που ο «Άγιος» βγήκε από το ποδοσφαιρικό του μονοπάτι!

4 Αυγούστου 2020: Ο Ίκερ Κασίγιας ανακοινώνει πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, όντας «προδομένος» από την καρδιά του και ολοκληρώνει μία καριέρα ποδοσφαιρικού… ηρωισμού!

Γράφει η Σταυρούλα Μουστακάτου

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν τερματοφύλακα που του ανήκει μία θέση ανάμεσα στους κορυφαίους του ποδοσφαιρικού κόσμου. Ο Ίκερ Κασίγιας πραγματοποίησε μία πορεία που σταματά στα 22 χρόνια καριέρας και είναι γεμάτη από συγκινήσεις και επιτυχίες.

Ανδρώθηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα 18 του, έχοντας βρεθεί προηγουμένως στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και έκτοτε φρόντισε να χαράξει τον «θρύλο» του παράλληλα με την ισπανική ομάδα.

Μόλις στα 19 χρόνια της ζωής του, κατέκτησε το Champions League του 2000 με τη «Βασίλισσα», γεγονός που επανέλαβε και έπειτα από δύο σεζόν (2002). Μέχρι τότε, όμως, δεν ήταν εκείνος που σήκωνε περήφανα ψηλά τα τρόπαια για χάρη της ομάδας του.

Όταν κατάφερε να αποδείξει την σημασία της παρουσίας του κάτω από τα δοκάρια, έδωσε το «παρών» σε κάθε επιτυχία της Ρεάλ, αλλά και της Εθνικής Ισπανίας φορώντας το περιβραχιόνιο.

Ο Κασίγιας ήταν αρχηγός των Ισπανών όταν έφτασαν στην κορυφή του Μουντιάλ το 2010, με μία απόκρουση στον Άριεν Ρόμπεν που συνδέθηκε με την πρωτιά. Αλλά και στα Euro του 2008 και 2012, κερδίζοντας και πάλι το χρυσό.

Άλλο ένα τρόπαιο Champions League το 2014, αποτέλεσε και από τα τελευταία που πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του πριν αποχωρήσει από την μεγάλη του αγάπη, ώστε να αγωνιστεί με την Πόρτο.

Εκεί, χρειάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για αρκετό διάστηκα μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης, το Μάιο του 2019. Πίστεψε ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός, ωστόσο οι δυνάμεις του τον… πρόδωσαν με αποτέλεσμα να κάνει γνωστή την απόσυρσή του 15 μήνες μετά!

Ο απολογισμός του καταλήγει σε 25 τίτλους, οι οποίοι διαμόρφωσαν και το προσωνύμιο του «Saint Iker», ή «Άγιου» για τα δικά μας δεδομένα. Εκείνου που άδοξα βγήκε από το μονοπάτι του, αλλά η ιστορία του είναι τέτοια που παραμένει στο μυαλό κάθε ποδοσφαιρικού!

thumbnail_Image_8.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης