Μια Φώτο μια Ιστορία

Η μέρα που ο Ολυμπιακός έκανε το «μπαμ» με Ριβάλντο στον Πειραιά!

Η μέρα που ο Ολυμπιακός έκανε το «μπαμ» με Ριβάλντο στον Πειραιά!

21 Ιουλίου 2004: Ο Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα ή αλλιώς Ριβάλντο, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στον «ερυθρόλευκο» κόσμο. 

Γράφει η Ευτυχία Γιαπουτζή  

Συμπληρώνονται 17 χρόνια από την ημέρα, όπου ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα κάνοντας το μεγάλο «μπαμ» στις μεταγραφές εκείνης της εποχής! 

Έχοντας πραγματοποιήσει μία εκπληκτική καριέρα στην Μπαρτσελόνα και κατακτώντας τη «Χρυσή Μπάλα» το 1999, όπως και το Μουντιάλ του 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας, αλλά και ενός Champions League  με τη φανέλα της Μίλαν το 2003, ο Ριβάλντο έπιασε λιμάνι σε ηλικία 32 ετών. 

Τα πρωτοσέλιδα το καλοκαίρι του 2004, πήραν φωτιά, οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» σε ένα ντελίριο ενθουσιασμού, υποδέχτηκαν τον… «θεό» Ριβάλντο στο αεροδρόμιο με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε έναν τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή. 

rivaldo2-199x350.jpg

33_h.jpg

61_h.jpg

31_b.jpg

Στον Ολυμπιακό παρέμεινε για τρία χρόνια, κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα με τους «ερυθρόλευκους» και δυο Κύπελλα. Το «Ρίμποοοο, Ρίμποοοο» ακουγόταν σε κάθε εμφάνισή του στο Καραϊσκάκη, καθώς ο κόσμος τον είχε λατρέψει για τα κατορθώματά του στο χορτάρι με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα, ενώ σε 81 παιχνίδια πέτυχε 43 τέρματα 

Στο τέλος της τρίτης σεζόν έρχεται η ολική ρήξη των δύο πλευρών. Ο Ριβάλντο κάνει λόγο για «προδοσία» κι η ΠΑΕ στη συνέχεια τον διαψεύει. Ο ίδιος μάλιστα δεν βρέθηκε καν στη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου στην τελευταία του χρονιά στο Λιμάνι.

Στη συνέντευξη Τύπου που δίνει μαζί με τη γυναίκα του και τον γιο του Ριβαλντίνιο λέει μεταξύ άλλων:

«Ήθελα να συναντηθώ με τον πρόεδρο και να του πω ότι πήρα την απόφαση να συνεχίσω αλλά δεν μπορούσα να τον συναντήσω. Πήγα στο σπίτι του προέδρου τον Φεβρουάριο και συζήτησα μαζί του για το θέμα του συμβολαίου και για το διαμέρισμα που θα έμενα. Μου είπε ο πρόεδρος ότι το συμβόλαιο θα μείνει όπως είναι και όλα θα πάνε καλά.

Δεν ήθελα να υπογράψω εκείνη τη στιγμή γιατί υπήρχαν και άλλα συμβόλαια ανοιχτά και δεν ήθελα να χαλάσω το κλίμα. Πίστευα στο λόγο του προέδρου. Ήμουν ικανοποιημένος καθώς περνούσα καλά εγώ και η οικογένεια μου».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός του όφειλε 390.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, όπως είπε, θα τα μοίραζε 50-50 σε ίδρυμα της Ισπανίας και στο ίδρυμα «Ελπίδα».

Προς το κλείσιμο των δηλώσεών του λέει: «Έχω αγάπη για τον κόσμο του Ολυμπιακού και με την Ελλάδα και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τους φιλάθλους μας. Τα παιδιά μου θα είναι Ελληνόπουλα. Του είχα πει ότι αν φέρω τα παιδιά μου στην Ελλάδα θα ήθελα να παίξω μπάλα ένα ακόμη χρόνο και όχι να γίνω τεχνικός διευθυντής. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και χωρίς εμένα θα συνεχίσει. Εσείς που είστε δημοσιογράφοι ψάξτε για την αλήθεια, αλλά αυτά που σας λέω είναι η αλήθεια».

Από τη στιγμή που επισημοποιήθηκε το διαζύγιο με τον Ολυμπιακό, άρχισαν αυτομάτως τα σενάρια που ήθελαν την ΑΕΚ να κινείται δυναμικά για την απόκτηση του Βραζιλιάνου. Το σίριαλ κράτησε αρκετές μέρες, ωστόσο είχε αίσιο τέλος.

Ο Λορένθο Φερέρ και ο Ντέμης Νικολαϊδης πείθουν τον Βραζιλιάνο, ο οποίος με ανταμοιβή ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο μένει στην Ελλάδα αλλά αλλάζει στρατόπεδο, φορώντας πλέον τη φανέλα της ΑΕΚ.

Έτσι ο «Ρίμπο» που λατρεύτηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού έπεσε από τον θρόνο, με τα πράγματα, αλλά και τα συναισθήματα – εκατέρωθεν- να διαφοροποιούνται δραματικά όταν το καλοκαίρι του 2007 πήρε την μεταγραφή στην ΑΕΚ.






www.bnsports.gr 


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης