Μια Φώτο μια Ιστορία

Το γκολ του Γκέτσε στο Ρίο που έδωσε στη Γερμανία το Παγκόσμιο Κύπελλο έπειτα από 24 χρόνια!

Το γκολ του Γκέτσε στο Ρίο που έδωσε στη Γερμανία το Παγκόσμιο Κύπελλο έπειτα από 24 χρόνια!

13 Ιουλίου 2014: Ο Μάριο Γκέτσε σκοράρει στα τελευταία λεπτά της παράτασης και χαρίζει το πρώτο Μουντιάλ σε ευρωπαϊκή χώρα μέσα στην Λατινική Αμερική…

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Από το ξεκίνημα του Μουντιάλ το 2014 φάνηκε πως το τουρνουά ήταν κομμένο και ραμμένο για τη Γερμανία. Έχοντας αποκλείσει τη Γαλλία στα προημιτελικά (1-0), όπως και τη Βραζιλία στα ημιτελικά με το πανηγυρικό 7-1, οι Γερμανοί μάχονταν με την Αργεντινή στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τη μοναδική θέση στον θρόνο.

Ο ρυθμός και το άγχος είχαν χτυπήσει κόκκινο, με την «αλμπισελέστε» να μπαίνει πιο δυναμικά στην αρχή και τα «πάντσερ» να ανεβάζουν στροφές στη συνέχεια.Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση στην οποία φάνηκε εξ αρχής πως θα εξελισσόταν σε… ρώσικη ρουλέτα. Οι Γερμανοί αρχικά έχασαν μια σημαντική ευκαιρία στο πρώτο λεπτό με τον Σέρλε, ενώ λίγο αργότερα ο Παλάσιο θέλησε να «κρεμάσει» τον Νόιερ.

Τη λύση έδωσε τελικά το δίδυμο που προήλθε από τον… πάγκο. Στο 113’ ο Σέρλε έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γκέτσε κοντρόλαρε με το στήθος, σούταρε στην κίνηση και «εκτέλεσε» τον Ρομέρο από κοντά ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Με τον τρόπο αυτό η Γερμανία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για 4η φορά στην ιστορία της έπειτα από 24 χρόνια (τα υπόλοιπα τρόπαια είναι ως Δυτική Γερμανία στα Μουντιάλ 1954, 1974 και 1990) και έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που πανηγυρίζει Μουντιάλ στη Λατινική Αμερική.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης