Μια Φώτο μια Ιστορία

Όταν οι Ρόχας ήταν… φούρια!

Όταν οι Ρόχας ήταν… φούρια!

27 Ιουνίου 2012: Έντεκα βήματα μεταξύ του Φάμπρεγας και του Ρουί Πατρίτσιο, χωρίζουν την Ισπανία από τον μεγάλο τελικό. Στο τέλος αυτών των δευτερολέπτων, το χαμόγελο ανήκει στον πρώτο…

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Μία «χρυσή» διετία για την Ισπανία. EURO και Παγκόσμιο Κύπελλο, το ένα πίσω από το άλλο. Οι Ρόχας έχουν γράψει ιστορία και στο EURO 2012, απλώς το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Πρωτιά στον όμιλο, άνετη επικράτηση της Γαλλίας στα προημιτελικά και πλέον, το μεγάλο εμπόδιο της Πορτογαλίας στους «4». Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο «πικ» της καριέρας του, ο Νάνι έπειτα από μοναδικές εμφανίσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάινεντ και ένα σύνολο από τρομερές μονάδες.

the_donbass_arena_witnessed_a_thrilling_finale_to_uefa_euro_2012_as_spain_beat_portugal_on_penalties_in_their_semi-final.webp

Στον πάγκο, ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο. Η δυσκολία φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Το τελικό 0-0, παρά τις συνολικά 14 τελικές και για τις δύο ομάδες, στέλνει το ματς στα πέναλτι. Η Πορτογαλία είχε την ευκαιρία να σταματήσει μία από τις καλύτερες χώρες της ιστορίας και η Ισπανία απλώς… να συνεχίσει να μαγεύει.

Ο Μπρούνο Άλβες χάνει το πέναλτι, με το σκορ στο 3-2 υπέρ των Ρόχας. Ο Σέσκ Φάμπεγας είναι ο επόμενος που θα χτυπήσει από τα έντεκα βήματα. Στη φωτογραφία είναι η στιγμή που η στρογγυλή θεά αναπαύεται με βίαιο τρόπο στα καρέ του Ρουί Πατρίτσιο.

Τα πάντα τελειώνουν. Η Ισπανία βρίσκεται για δεύτερο σερί EURO στον μεγάλο τελικό και περιμένει, την επόμενη μέρα, να μάθει τον αντίπαλό της από το Γερμανία-Ιταλία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης