Μια Φώτο μια Ιστορία

Like father like son: Όταν ο Πίτερ Σμάιχελ έδειξε τον δρόμο στον μικρό Κάσπερ

Like father like son: Όταν ο Πίτερ Σμάιχελ έδειξε τον δρόμο στον μικρό Κάσπερ

3 Μαΐου 1993: Η ημέρα που ο Πίτερ Σμάιχελ γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από 26 χρόνια, με τον 7χρονο Κάσπερ στην αγκαλιά του.

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις είχε επικρατήσει της Μπλάκμπερν 3-1 στο «Άνφιλντ», μια νίκη που κλείδωσε βαθμολογικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στα αποδυτήρια ο Πίτερ Σμάιχελ πανηγυρίζει τον τίτλο έχοντας αγκαλιά τον 7χρονο Κάσπερ.

Με τη νίκη αυτή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά έπειτα από 26χρόνια για τη σεζόν 1992-1993. Οι «κόκκινοι διάβολοι» τερμάτισαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League έχοντας 84 βαθμούς, με μια διαφορά 10 βαθμών από τη δεύτερη Άστον Βίλα. Αυτό ήταν το πρώτο, από τα 13 που πανηγύρισε στη συνέχεια, πρωτάθλημα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ως προπονητής της ομάδας.

Ο ίδιος ο Κάσπερ ακολούθησε το μονοπάτι που χάραξε ο πατέρας του. Τη σεζόν 2015-2016 ο Δανός τερματοφύλακας στάθηκε βράχος στο τέρμα της Λέστερ και οδήγησε τις «αλεπούδες» στην κατάκτηση του πρώτου αγγλικού πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης