Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Τζον Τέρι βρέθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τον παράδεισο στην κόλαση

Ο Τζον Τέρι βρέθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τον παράδεισο στην κόλαση

21 Μαΐου 2008: Ο Τζον Τέρι βρίσκεται απέναντι από τον Έντβιν φαν ντερ Σάαρ και μία καλή εκτέλεση θα έδινε το Champions League στην Τσέλσι, όμως ο… αγωνιστικός χώρος τον πρόδωσε.

Γράφει ο Μάριος Αγγελέτος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι τέθηκαν αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό του Champions League του 2008 στην Μόσχα, ο πρώτος τελικός ανάμεσα σε αγγλικές ομάδες στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Από την μία η Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήθελε να επιστρέψει στην κορυφή του Champions League για πρώτη φορά μετά από το 1999 και την μυθική ανατροπή στις καθυστερήσεις απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, ενώ οι «μπλε» έπαιζαν στον πρώτο τελικό της ιστορίας τους.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταναυτοί που πήραν κεφάλι στο σκορ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να στέλνει με ωραίο κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Πετρ Τσεχ στο 26’ για το 1-0. Η απάντηση από τους «μπλε» ήρθε στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Φρανκ Λάμπαρντ. Στο δεύτερο ημίχρονο και στην παράταση κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, με τον τελικό να κρίνεται στην διαδικασία των πέναλτι.

Με το σκορ να είναι στο 4-4 και τον Ρονάλντο να έχει αστοχήσει στο 3ο πέναλτι της Γιουνάιτεντ, ο Τέρι πήρε την μπάλα και την τοποθέτησε στα 11 βήματα από την εστία του φαν ντερ Σάαρ. Ο αρχηγός της Τσέλσι με μία εύστοχη εκτέλεση θα έδινε στον σύλλογο το πρώτο Champions League της ιστορίας του. Ο Άγγλος παίρνει φόρα, εκτελεί, όμως γλιστρά στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο του Λουζνίκι και στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ. Ο ίδιος δεν μπορεί να το πιστέψει, πέταξε στα «σκουπίδια» την ευκαιρία για να στεφθεί πρωταθλητής.

Η Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Τέρι, με τον Ολλανδό τερματοφύλακα να αποκρούει την εκτέλεση του Ανελκά και τους «κόκκινους διαβόλους» να κατακτούν το τρόπαιο με σκορ 6-5 στα πέναλτι. Η Τσέλσι και ο Τέρι έπρεπε να περιμένουν άλλα 4 χρόνια για την «λύτρωση», επικρατώντας της Μπάγερν Μονάχου με 4-3 στα πέναλτι στον τελικό του 2012. Μπορεί ο Τέρι να μην αγωνίστηκε, εξαιτίας της κόκκινης κάρτας που είχε δεχθεί στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, όμως ήταν η Τσέλσι αυτή την φορά που βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης