Μια Φώτο μια Ιστορία

Πανηγύρισε την άνοδο της Χάνσα Ρόστοκ σε κρεβάτι εντατικής, που μετετράπη σε... καράβι

tags :
Πανηγύρισε την άνοδο της Χάνσα Ρόστοκ σε κρεβάτι εντατικής, που μετετράπη σε... καράβι

23 Μαΐου 2021: Μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Τρίσταν έγινε πραγματικότητα και ο 15χρονος ασθενής παρακολούθησε δια ζώσης, παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Οι Υγειονομικές Αρχές του Mecklenburg-Vorpommern επέτρεψε στη Χάνσα Ρόστοκ (3η κατηγορία Γερμανίας) να έχει 7.500 οπαδούς στο γήπεδό της, το Ostsee Stadion, στην αυλαία της σεζόν με τη Λίμπεκ. Το ισόπαλο 1-1 της ήταν αρκετό για να πανηγυρίσει την επιστροφή της στην Zweite Liga μετά από 9 χρόνια!

Ένθερμος φίλος του συλλόγου αποτελεί ο 15χρονος Τρίσταν. Καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, το αγόρι, έχοντας εκ γενετής νοητική στέρηση, κατάφερε να δώσει το παρών στο γήπεδο της Χάνσα, με έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο. Το τοπικό ίδρυμα περίθαλψης, δια του Julian Sturm-Schneider, πρωτοτύπησε με την διαμόρφωση ενός κρεβατιού εντατικής σε... καράβι. Αυτό είναι άλλωστε και το σήμα κατατεθέν της ομάδας από το Ρόστοκ.

«Ακούγαμε στο ραδιόφωνο και παρακολουθήσαμε στην τηλεόραση αγώνες της Χάνσα. Μου ήταν εξ’ αρχής ξεκάθαρο ότι αποτελεί μεγάλο υποστηρικτή», τόνισε ο Sturm-Schneider, που επικοινώνησε με τη διοίκηση του κλαμπ και εκείνη του επέτρεψε την είσοδο του Τρίσταν στο τελευταίο, κρίσιμο, ματς της σεζόν. Ο νοσηλευτής πήρε ένα κρεβάτι εντατικής και το μετέτρεψε σε καράβι (Kogge όπως το ονομάζουν στη Γερμανία), χρησιμοποιώντας και κομμάτια από το δωμάτιο του γιού του.

Μαζί με τη μητέρα του, ο Τρίσταν βρέθηκαν στο ειδικό κρεβάτι, εντός του γηπέδου. Μόλις πήραν τη θέση τους, οι οπαδοί της Χάνσα αποθέωσαν τον νεαρό, του οποίου η ιστορία είναι πασίγνωστη και μάλιστα διεξάγεται και έρανος για την αγορά ενός κατάλληλου αυτοκινήτου, το οποίο θα χωρά το αναπηρικό αμαξίδιο, με το οποίο μετακινείται στην καθημερινότητά του. «Έπρεπε να συγκρατηθώ σε όλο το παιχνίδι για να μην βάλω τα κλάματα. Ο πυρήνας των οπαδών ήταν εξαιρετικός. Άρεσε σίγουρα και στον Τρίσταν. Αν και δεν έχει συνηθίσει τόση φασαρία», είπε η μητέρα του, Ουλρίκε.

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα το περασμένο Σάββατο. Η Χάνσα Ρόστοκ επέστρεψε στη 2η τη τάξει κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου και ο Τρίσταν ήταν live στο γήπεδο. Μαχητής ο μικρός, καθώς οι ιατροί κάνουν λόγο για ένα μικρό θαύμα, το πως κρατιέται ακόμα εν ζωή. Ότι και να συμβεί μελλοντικά στον 15χρονο φίλο της Χάνσα, αυτή η εμπειρία θα του μείνει αξέχαστη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης