Μια Φώτο μια Ιστορία

Η μέρα που ο 35χρονος Πέρες αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως τερματοφύλακας και βγήκε MVP!

Η μέρα που ο 35χρονος Πέρες αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως τερματοφύλακας και βγήκε MVP!

20 Μαΐου 2021: Με 20 παίκτες της Ρίβερ Πλέιτ να βρίσκονται εκτός λόγω COVID ο μέσος Ένζο Πέρες όχι μόνο αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας, αλλά κατόρθωσε να αναδειχτεί MVP σε μια ιστορία βγαλμένη από κόμικ!

Γράφει ο Μάριος Αγγελέτος...

Εφιαλτική ήταν η προετοιμασία της Ρίβερ Πλέιτ για τον αγώνα με την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε για το Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς η ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο βρισκόταν χωρίς 20 (!) παίκτες, λόγω του COVID-19. Ανάμεσα στους 20 παίκτες ήταν και οι 4 τερματοφύλακες της ομάδας, με τον Αργεντινό τεχνικό να καταλήγει στον Ένζο Πέρες.

Ο 35χρονος μπορεί να αγωνίζεται ως μέσος, ωστόσο είχε φορέσει και στο παρελθόν τα γάντια του τερματοφύλακα, σε προπονήσεις και σε παιχνίδια με φίλους του. Ωστόσο αυτό δεν ήταν ένα οικογενειακό διπλό, ούτε προπόνηση, αλλά αγώνα για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Ο Γκαγιάρδο είχε μόλις 11 παίκτες διαθέσιμους, αρκετούς για να συμπληρώσει την ενδεκάδα του, χωρίς ωστόσο κανένα στον πάγκο.

Ο κλήρος έπεσε στον Πέρες να βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, οπότε δεν θα ήταν σε θέση να αντέξει στο κέντρο για 90’. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί της Ρίβερ δεν θα περίμεναν αυτό το αποτέλεσμα, με την ομάδα τους να επικρατεί με 2-1 και την Ιντεπεντιέντε να έχει 22 τελικές, εκ των οποίων οι 5 στην εστία.

Αυτό δεν φόβισε τον Αργεντινό μέσο, ο οποίος πραγματοποίησε 4 επεμβάσεις και παρά το ένα γκολ που δέχθηκε, βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει τους 3 βαθμούς. Μάλιστα μετά τον αγώνα ο Πέρες έλαβε το βραβείο του MVP, σε μία εμφάνιση που ο ίδιος δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης