Μια Φώτο μια Ιστορία

Η μέρα που ο Αντεμπαγιόρ έχασε την πρώτη «μάχη» με τον ρατσισμό

Η μέρα που ο Αντεμπαγιόρ έχασε την πρώτη «μάχη» με τον ρατσισμό
12 Σεπτεμβρίου 2009: Με «καρφωτή» κεφαλιά ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ έκανε το 3-1 για την Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Άρσεναλ και ακολούθησε... πανικός.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Μάριος Αγγελέτος

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2009, με την Σίτι να αποκτά τον Αντεμπαγιόρ για σχεδόν 25 εκατομμύρια λίρες και τον Τογκολέζο να φεύγει από το «Emirates» μετά από τρεισήμισι χρόνια. Οι οπαδοί των «κανονιέρηδων» τον έβαλαν αμέσως στο στόχαστρο, χαρακτηρίζοντας τον «άπληστο», μετά από τις δηλώσεις του Αρσέν Βενγκέρ πως έφυγε επειδή ήταν πολλά τα λεφτά.

Στις 12 Σεπτεμβρίου η Σίτι υποδεχόταν την Άρσεναλ στο «Etihad» για την Premier League. Τελικά ήταν ένα εύκολο απόγευμα για τους «πολίτες», οι οποίοι επικράτησαν με 4-2, ωστόσο τα βλέμματα τράβηξε και πάλι ο Αντεμπαγιόρ. Μετά από ωραία σέντρα του Ράιτ – Φίλιπς, ο Αντεμπαγιόρ σηκώνεται ολομόναχος και με δυνατή κεφαλιά νικά τον Αλμούνια στο 80’ για το 3-1.

Ο Τογκολέζος όχι απλώς πανηγύρισε έντονα το γκολ απέναντι στην πρώην του ομάδα, αλλά έτρεξε μέχρι την άλλη πλευρά του γηπέδου, που ήταν οι οπαδοί των φιλοξενούμενων, πέφτοντας στα γόνατα και κοιτάζοντας τους. Τότε ξεκίνησε μία... βροχή από αντικείμενα, ενώ ένα μέλος του προσωπικού του γηπέδου δέχθηκε ένα αντικείμενο στο κεφάλι και έχασε τις αισθήσεις του. Μπορεί ο επιθετικός των «πολιτών» να τιμωρήθηκε με κίτρινη, ωστόσο ακόμα πιο σκληρή ήταν η τιμωρία της FA, καθώς δέχθηκε ποινή για 2 αγωνιστικές και πρόστιμο 25.00 λίρες.

Μέσα σε όλα αυτά, δέχθηκε μετά τον αγώνα άλλες 3 αγωνιστικές από την FA, εξαιτίας ενός χτυπήματος στο κεφάλι του Ρόμπιν Φαν Πέρσι, κάτι που δεν είχε δει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ωστόσο ακόμα υπήρχε εκνευρισμός για την κίνηση του, με τον ίδιο να απολογείται για αυτή μετά την λήξη του αγώνα, τονίζοντας ωστόσο πως ήταν τα λόγια των οπαδών της Άρσεναλ που οδήγησαν σε αυτή. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν έφτασε στο γήπεδο, άκουσε τους οπαδούς των φιλοξενούμενων να φωνάζουν, «η μητέρα σου είναι πόρνη και ο πατέρας σου πλένει ελέφαντες».

Αρκετά χρόνια μετά, με το ζήτημα του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο και την Αγγλία να έχει «φουντώσει» για τα καλά, ο ίδιος φάνηκε να μην συμμερίζεται το ενδιαφέρον της FA. «Τώρα η FA προσπαθεί να σταματήσει τον ρατσισμό; Λυπάμαι, δεν δουλεύει έτσι. Σήμερα είναι πολύ αργά, είμαστε κουρασμένοι, αρκετά πια». Ο ίδιος έχει υπάρξει θύμα ρατσισμού στο «Νησί», πολύ πριν η ομοσπονδία αποφασίσει να δράσει για αυτό.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης