Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Standard Chartered: Το Bitcoin θα φτάσει στα 200.000 δολάρια και το Ether στα 14.000 δολάρια

Standard Chartered: Το Bitcoin θα φτάσει στα 200.000 δολάρια και το Ether στα 14.000 δολάρια
Ήδη τα εννέα νέα ETF έχουν συγκεντρώσει 458.000 bitcoin
Πολλοί σκεπτικιστές κρυπτογράφησης μειδίασαν πριν από ένα μήνα, όταν, στις 5 Φεβρουαρίου, ο αναλυτής της Standard Chartered, Geoff Kendrick, προέβλεψε ότι ο Ether (που τότε διαπραγματευόταν στα χαμηλά 2000 δολ.) θα έφτανε τα 4.000 δολ. μέχρι τον Μάιο, περίπου τη στιγμή που επρόκειτο να εγκριθεί το Ethereum ETF.
Εκεί έφτασε όμως μόλις ένα μήνα αργότερα, και περισσότερο από δύο μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.
Μειδίασαν επίσης όταν τον Ιανουάριο, ο Kendrick εξέθεσε την «υψηλή» του υπόθεση για τη συσσώρευση του ETF bitcoin - κάτι που θα δικαιολογούσε μια τιμή στο τέλος του έτους στα επίπεδα των 100.000 δολαρίων - καθώς έφτασε τα 400.000 στις αρχές Απριλίου, καθοδόν προς τα 1,32 εκατομμύρια «κέρματα» στο τέλος του έτους (ή μόλις 437.000 στο χαμηλό σενάριο).
Στο σήμερα - δεν είναι καν Απρίλιος ακόμα - και ήδη τα εννέα νέα ETF έχουν συγκεντρώσει 458.000 bitcoin, μετά από καθαρές αγορές σχεδόν κάθε μέρα από τότε που η SEC ενέκρινε τα ETF bitcoin.
Έτσι, ο Kendrick έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι είναι ένας από τους πιο ακριβείς, γι' αυτό και οι τελευταίες σημειώσεις έρευνας – τόσο για το bitcoin όσο και για το ether.

Οι νέες προβλέψεις της Standard Chartered

Σε ένα νέο του σημείωμα σήμερα, ο αναλυτής της Standard Chartered γράφει ότι η τελευταία του πρόβλεψη είναι για την τιμή του bitcoin έως το τέλος του 2024 περίπου 150.000 δολάρια.
Στη συνέχεια, "το 2025, το bitcoin θα υπερβεί σε υψηλό κύκλου τα 250.000 δολάρια πριν τελικά σταθεροποιηθεί γύρω στα 200.000 δολάρια, το οποίο θα είναι στη συνέχεια το νέο μέσο ενός υψηλότερου εύρους συναλλαγών.
Εκείνη τη στιγμή, ο όγκος θα πέσει, και το ίδιο θα είναι και ο ρυθμός ανόδου του bitcoin ."

Πώς/γιατί θα φτάσουμε εκεί;

Σύμφωνα με τον Kendrick "οι εισροές ETF ήταν σχεδόν ακριβώς όπως είχε προβλέψει, τεράστιες, αλλά πολύ μεγαλύτερες από ό,τι περίμεναν άλλοι."
Πράγματι, οι εισροές από την αρχή του έτους βρίσκονται στο μέσο του προηγούμενου εύρους υψηλών/χαμηλών προβλέψεων, και γι' αυτό εκτιμά ότι θα καταλήξουν κάπου περίπου 75 δισεκατομμύρια δολάρια εισροών.
Ο Kendrick σημειώνει επίσης ότι "μια βελτιστοποίηση χαρτοφυλακίου χρυσού έναντι BTC υποδηλώνει ότι θα πρέπει να είμαστε περίπου 80%/20% αντί για την τρέχουσα ισορροπία 91%/9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης